Ananas

De Ananas Bromelia is een superleuke plant! Om naar te kijken, de mini Ananas die uit de plant groeit is namelijk niet eetbaar.

Wie gek is op Ananassen kan nu extra lang genieten! De Bromelia Ananas plant is namelijk beresterk. Als je er goed voor zorgt kan je er soms wel 6 maanden van genieten. Als de ananas langzaam begint te verkleuren weet je dat zijn einde nadert. Waneer je hem koopt is hij namelijk groen van kleur. Maar naarmate de plant rijpt en uiteindelijk echt uitbloeit verkleurd de ananas van groen naar oranje. Er kan dan ook een zoete geur vanaf komen. In principe kun je de mini ananas niet eten maar je zou wel een hapje kunnen proberen als hij echt mooi oranje is verkleurd. 

De Ananas Bromelia komt van oorsprong uit het amazone gebied in Brazilië. Maar is tegenwoordig zeer populair als kamerplant. Hij is net als alle andere bromelia's makkelijk in de verzorging. Een keer per week water is voldoende. Ook bemesting is niet noodzakelijk (mag natuurlijk wel)

 

Naam Omschrijving

Ananas Corona

Ananas Corona b

Ananas Pacifico

Ananas Pacifico b

- plaats de Ananas Bromelia niet in een donder hoekje, een beetje een lichte plek vind hij wel fijn

- geef de Ananas Bromelia niet teveel water een keer in de week maximaal

- vertel je klanten dat de Ananas niet bedoeld is voor consumptie 

- Wat ook leuk is om aan klanten te vertellen is dat de ananas plant helpt tegen snurken 

- geef de Ananas Bromelia een lichte plek in huis.

- Plaats de plant niet in de volle zon, dit zal namelijk niet direct slecht voor hem zijn maar wel kunnen de bladern verbleken door de zon en zal de ananas eerder rijp zijn (en zo heeft u dus minder lang plezier van de plant)

- een keer per week water geven in voldoende 

- de Ananas plant helpt tegen snurken dus plaats de plant gerust op uw slaapkamer


Eigenschappen
Wetenschappelijke naam
Ananas
Familie
Bromelia
Synoniemen
Ananas
Kleuren
groen, rood
Flower buddies
bromelia
Houdbaarheid
De bromelia ananas is een sterke plant met een grappige uitstraling. De kleine ananas in de plant blijft 2 tot 6 maanden goed. De plant maakt gemakkelijk stekjes aan die u voorzichtig los kunt halen van de plant.

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief...

en ontvang iedere maand extra (exclusieve) inspiratie in je mailbox!

Niet meer weergeven ×