Clusia

De Clusia of Autograph tree is een mooie kamerplant. Hij typeert zich door zijn diep donkergroene en sierlijke bladeren die dicht op elkaar groeien, hierdoor heeft deze binnenplant een erg volle uitstraling.

De Clusia komt van nature voor op de Caraïben, waar men het als onkruid behandelt. Het groeit op verschillende ondergronden, varierend van tropische bossen, moerassen tot lavalandschappen. 

Het blad van de Clusia is ijzersterk en beschadigd niet 
snel, daarom is de Clusia uitermate geschikt voor in openbare ruimte waar veel mensen komen. De Clusia is dan ook vaak en veel te zien op bedrijven en ze is zeer geschikt om op hydrocultuur te staan.

Bovendien is dit een bovengemiddelde luchtzuiverende plant die giftige stoffen van de printer en andere elektrische apparaten kan zuiveren.

 

-De Clusia is een plant die relatief veel water verbruikt en het beste op een zonnige standplaats in de winkel kan staan. maar niet in de volle zon.

- vertel uw klant dat de grond van de Clusia nooit mag uitdrogen.

 

-De grond van de Clusia dient ten alle tijd licht vochtig te zijn, zonder dat er zich een laag water vormt onderop de plantenbak. De Clusia verliest snel zijn sierwaarde indien hij te weinig water ontvangt.

-Het is niet noodzakelijk om jouw Clusia te sproeien, wel zorgt het ervoor dat eventueel ongedierte en stof van de plant worden afgespoeld. Hiernaast verhoogt het de sierwaarde van de kamerplant.

-Je kunt de Clusia het beste op een zonnige standplaats plaatsen zonder direct zonlicht. Te veel licht zal bruine en gele vlekken of bladranden veroorzaken op de bladeren.

 


Eigenschappen
Wetenschappelijke naam
Clusia-rosea-princess
Familie
Clusia

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief...

en ontvang iedere maand extra (exclusieve) inspiratie in je mailbox!

Niet meer weergeven ×