Kalanchoë

Kalanchoë hoort bij de Crassulaceae familie waar ook veel vetplanten bij ingedeeld zijn. De dikke, vetachtige bladeren maken het een zo goed als onderhoudsvrije kamerplant: af en toe een scheutje water volstaat. Kalanchoë blossfeldiana komt het meeste voor, er zijn diverse soorten, met bijvoorbeeld enkele en dubbele bloemetjes. De nieuwe Bells serie bestaat uit ware designer planten. Ze hebben decoratieve trossen met lichtgroene, lampionachtige luchtkussentjes, waaruit belvormige bloemetjes bloeien. Naast de bloeiende Kalanchoë’s is er een mooi assortiment blad Kalanchoë verkrijgbaar met prachtige dikke glanzende bladeren.

Door met de symboliek van kleur te werken, is het mogelijk de plant meer symbolische ladingen mee te geven. Zet bijvoorbeeld planten met rode bloemetjes in voor Valentijnsdag of Vrouwendag en roze bij geboorte of homohuwelijk.

•Het verzorgen van de Kalanchoë in de winkel is eenvoudig.
•Afhankelijk van het type verkooppunt kunnen de planten in de hoes blijven of eruit gehaald worden. Voorkom in ieder geval condensatie of vocht in de hoezen vanwege de kans op Botrytis.
•Geef indien nodig een keer per week water, van onderaf indien mogelijk. Pas op voor te koud gietwater.
•Controleer de plant op uitgebloeide bloemen en andere onvolkomenheden.
•Zorg dat hij voldoende licht krijgt om strekking van de bloemstelen te voorkomen.
•Kalanchoë kan niet bij een lagere temperatuur dan 12-15°C bewaard worden. Laat de plant daarom tijdens de transport en opslagfase in de hoes staan om kou schade te voorkomen.

•Kalanchoë is erg gemakkelijk in de omgang en daarom ook geschikt voor mensen die niet zulke groene vingers hebben.
•De plant vraagt een lichte tot zonnige standplaats, dit kan zowel binnen als buiten zijn, mits de temperatuur boven de 12°C blijft.
•Door het vettige blad heeft de plant niet veel water nodig, een keer per week is voldoende. Te nat is eerder slecht dan goed.
•Om de bloei lang en rijk te houden, is elke drie weken plantenvoeding een aanrader. Bloeiende planten verbruiken meer energie en andere voedingsstoffen dan groene planten. Plantenvoeding zal ervoor zorgen dat de plant lang en rijk doorbloeit en steeds ook weer nieuwe knoppen blijft aanmaken.
•De uitgebloeide bloemetjes voorzichtig verwijderen, probeer daarbij wel te voorkomen dat de knoppen beschadigen.


Eigenschappen
Wetenschappelijke naam
Kalanchoë
Familie
Crassulaceae
Synoniemen
Kalanchoe
Kleuren
Rood, paars, oranje, geel, groen, tweekleurig
Herkomst
Tropisch Afrika en Azië.
Betekenis
Kalanchoë staat voor uithoudingsvermogen en blijvende genegenheid
Houdbaarheid
Omdat deze stevige vetplant tegen een stootje kan, is het een ideale vensterbankbewoner, zelfs als daar ook nog een radiator onder zit. Een rijtje in identieke potten of kleuren staat meteen vrolijk en verzorgd. In de zomer kan de plant ook buiten worden gezet.
Seizoen
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
                       

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief...

en ontvang iedere maand extra (exclusieve) inspiratie in je mailbox!

Niet meer weergeven ×