Sering

De Sering komt oorspronkelijk uit zuidoost Europa. met name komt de struik in het wild voor op rots achtige heuvelhellingen op de Balkon.
De bloeitijd van de sering is april en mei. In de Nederlandse tuin komen allerlei gekweekte rassen voor in verschillende bloemkleuren die 
vaieren van wit tot donkerpaars en alles wat daar tussen zit.
Van de blauw paarse variant is een veelbebruikte bloem voor de parfum industrie  

Een leuk feit over het telen van de Sering:

Ze worden al van oudsher geteeld in Aalsmeer om de vruchtbare veengrond. In het najaar worden de seringen van de akkers gehaald en met de boot naar de kas gebracht. Omdat de temperatuur hier flink omhooggaat, lopen de bloemknoppen uit. De bloemen worden geoogst en de planten worden weer met hun wortels in de aarde van de akkers gezet. Dit gebeurt om het jaar. Het andere jaar wordt de plant alleen gesnoeid. de bloem legt dus hele reizen af voordat ze bij u in de vaas staat. 

De sering staat symbool voor huiselijk geluk, nostalgie, jonge eerste liefde, onschuld en herinnering. De witte bloemen staan voor terughoudendheid. Als je in de 19e eeuw een sering kreeg van je minnaar, wilde hij dat je je niet zo terughoudend opstelde.