Snij-Phalaenopsis

570A4268

 

 

De orchideeënfamiie is een van de grootste planten families op aarde. 
Het aantal orchidee soorten wordt zo rond 20.000 geschat. wereldwijd zijn er meer dan duizend geslachten bekend welke verdeeld worden over tientallen onderfamilies.De naam 'orchidee' is afgeleid van Orchis. De naam Orchis heeft mogelijk betrekking op de dubbele wortelknol: het Griekse woord Orchis betekend dan ook teelbal. 

Het bijzondere van de orchidee is dat hij erg lang bloeit. Soms wel 3 maanden aan één stuk. Een orchidee is vrijwel tijdloos en past in bijna alle interieurs.
De phalaenopsis is vrij makelijk zelf opnieuw in bloei te krijgen. Daarbij behoort de Phalaenopsis tot één van de weinige orchideeënsoorten die meerdere bloem takken per jaar kan geven.

Het zaad van de Orchidee is stoffijn! deze hele kleine zaden kunnen gemakkelijk door de wind over grote afstanden worden gevoerd. Op deze manier kunnen relatief gemakkelijk nieuwe geschikte groeiplaatsen koloniseren.

in regenwouden groeien bepaalde soorten als epifyt hoog in de bomen. sommige van deze epifyten worden tegenwoordig als kamerplant gehouden.