Schefflera

De wortels van de Schefflera liggen ver van Nederland: in Australië en omringende landen. In Nieuw-Zeeland en Australië komen zo'n 150 verschillende soorten voor.
In tropische gebieden kan de plant buitenmatig groot worden namelijk 1 tot 30 meter! Soms groeid de plant uit tot struik of zelfs boom en komt soms ook voor in de vorm van een liaan.  In de Nederlandse huiskamer vind je voornamelijk de bonte varianten, met verschillende kleuren in het blad. Het blad is leerachtig en stevig!
Van nature is de Schefflera een klimop plant, en heeft daarom ook een stok of iets dergelijks nodig als ondersteuning.


De Schefflera is net als alle planten een natuurlijke luchtverfrisser. Hij haalt koolstofdioxide uit de lucht en zet dit om in zuurstof. Maar daarnaast heeft de Schefflera nog een extra trucje: het haalt ook bepaalde schadelijke stoffen uit de lucht. Zo is de Schefflera niet alleen een luchtverfrisser, maar ook een luchtzuiveraar. Groen en gezond!

Als je echt een kamerplant wil die je kan zien groeien dan is de scheflera een geschikte kandidaat. Ook is het een leuke plant om te stekken. dit gaat namelijk zeer gemakkelijk en snel.

Het sap van de Schefflera kan lichte irritaties op de huid veroorzaken. Verder is deze plant niet giftig.