Stap voor stap een Ultra Violet Hydrangea ontwerp

Pim van den Akker maakt met grote mooie snij Hydrangea van Hydrangea World en stukjes van een oude spijkerbroek een gaaf denim en Ultra Violet bloemstuk. Ultra Violet is uitgekozen door Pantone als trendkleur voor 2018. Dit maakt het design helemaal trendy.

MATERIALEN
Snij Hydrangea ‘Rodeo’, OASIS steekschuim, een simple glazen schaal, stukjes wrakhout, oude spijkerbroek stof.

HOE MAAK JE HET?
Houd gereedschap zoals mesjes, scharen en een heet lijmpistool binnen handbereik. Laat de Oasis steekschuim zich goed volzuigen met water.

step by step photo tutorial Pim van den Akker Flower Factor Hydrangea components

Stap 1: 
Knip stroken van de spijkerbroek stof. Zorg ervoor dat ze lang genoeg zijn om van de ene kant naar de andere te reiken van de schaal en dat je aan beide kanten genoeg stof over hebt. Zet de schaal ondersteboeven en gebruik het lijmpistool om de stroken vast te maken. Druk stevig aan en laat het even drogen. Draai de schaal weer om en zet de Oasis steekschuim in het midden.


step by step photo tutorial Pim van den Akker Flower Factor Hydrangea step 1

Stap 2:
Snij de Oasis steekschuim op maat en maak de scherpe kanten van het schuim glad. Voeg extra water toe zodat de bloemen voldoende hebben. Knoop wat losse eindjes van de spijkerbroekstof aan elkaar.

step by step photo tutorial Pim van den Akker Flower Factor Hydrangea step 2

Stap 3:
Verwijder de bladeren van de Hydrangea aangezien deze veel water vragen. Snij de stengel af in een 45 graden hoek met een scherp mes. Dit zorgt ervoor dat de bloemen goed kunnen hydrateren. Snij de Hydrangea heel kort af zodat ze kort op de steekschuim zitten. Bind de laatste overgebleven losse eindjes van de spijkerbroekstof aan elkaar over de Hydrangea.


step by step photo tutorial Pim van den Akker Flower Factor Hydrangea step 3

Stap 4:
Werk de gaten weg met stukjes drijfhout. Aangezien het drijfhout erg licht is zal het niet de bloemen beschadigen. 

step by step photo tutorial Pim van den Akker Flower Factor Hydrangea top view

Klaar! Een prachtig een gaaf ontwerp voor jou en je klant!