Stap voor stap tutorial - orchidee design idee

Roos van Unen maakte een prachtig plantenarrangement met een weelderig bloeiende Phalaenopsis ‘Boquetto Beauty’ van Opti-flor. Aangezien deze orchidee weken achtereen bloeit, is het een design waar je tot ver na de feestdagen plezier van hebt!

photo tutorial Winter orchid arrangement materials4

Materialen
Phalaenopsis ‘Boquetto Beauty’, een stuk OSB, spijkers (grote en kleine), verschillende soorten draad en een simpele plastic pot.

Voorbereiding
Houd gereedschappen als decoupeerzaag, hamer, lijmpistool en schaar binnen handbereik. Teken een ster op het OSB en zaag deze uit. Gebruik de plastic pot om een cirkel uit te tekenen en zaag deze eveneens uit.

photo tutorial Wishing on a star orchid arrangement step 1

Stap 1

Sla de grote spijkers rondom de cirkel in het OSB. Zorg ervoor dat de spijkers netjes verdeeld zijn over de cirkel. De kleine spijkers gebruik je langs de randen van de ster. Ook hier: werk netjes voor het mooiste resultaat.
photo tutorial Wishing on a star orchid arrangement step 2

Stap 2
Knoop een eerste draad aan een van de grote spijkers en weef het draad om verschillende spijkers heen. Ga kriskras langs alle spijkers maar houdt de cirkel helemaal vrij van draad. Daar komt tenslotte de orchidee. Wissel de verschillende soorten draad af, dan krijg je het leukste resultaat.
photo tutorial Wishing on a star orchid arrangement step 3

Stap 3
Als de ster klaar is, plaats je de plastic pot in de cirkel. Indien nodig verstevig je het geheel met hete lijm. En voila: een prachtig design om de donkere wintermaanden mee door te komen!
photo tutorial Wishing on a star orchid arrangement step 4