Meer bloemen en planten in de horeca

Café’s en restaurants zijn de plekken waar mensen elkaar ontmoeten. In de Groeiplatfora van Royal Flora Holland en Bloemenbureau Holland is ‘Connecting Friends’ één van de kansrijke marktsegmenten waar groei wordt verwacht. Maar die groei moet natuurlijk wel worden ingekopt en daarin spelen bloemisten een belangrijke rol.

Want zeg nou zelf; het bloemetje op de tafel van een café of de planten in een restaurant staan er doorgaans niet heel florissant bij. Dat kunnen bloemisten beter! Zoals tijdens de afgelopen partnerbijeenkomst is besproken zien we veel kansen voor bloemisten om de horeca beter aan te kleden met groen dan dat nu gebeurt. Mooie bloemen en planten veraangenamen een bezoek aan de horeca en de horeca is de plek bij uitstek waar mensen in een ontspannen omgeving het groen kunnen beleven. Flower Factor wil het gebruik van bloemen en planten in de horeca stimuleren door een inspirerende social mediacampagne te starten, gericht op de bloemist.

Graag zetten we ook jouw producten op de kaart! 
Hoe zien wij dat voor ons?

Schermafbeelding 2019 02 12 om 07.38.18

#sadflowers #sadplant #Floristscandobetter

We starten de internationale online social media campagne op Instagram met beelden van treurige tafelarrangementen in diverse horecagelegenheden: verlepte bloemen, plastic plantjes etc. We kennen allemaal de voorbeelden wel. Deze aftrap is zowel een ludieke manier om het onderwerp aan te snijden als een serieuze boodschap aan de bloemist. Met gebruik van de hashtags #sadflower #sadplant en #floristscandobetter maken we bloemisten en horecaondernemers bewust van de kansen die hier liggen.


VLOG in restaurant

Pim van den Akker maakt een vlog bij een restauranteigenaar die succesvol bloemen en planten in zijn horecagelegenheid toepast en gaat in gesprek over wat bloemen en planten in zijn bedrijf doen als ‘customer experience enhancer’. Daarnaast brengt het gesprek in kaart welke eisen hij/zij stelt aan de bloemen en planten.


Floral design in restaurants

Flower Factor produceert een reeks video’s en foto’s van goede voorbeelden van planten arrangementen en bloemwerk voor in de horeca. Daarin zouden we graag jullie producten voor het voetlicht willen brengen! In de maand oktober focussen we binnen onze sociale media op bloemen en planten in de horeca. De herhaling, weliswaar steeds met andere content, is de kracht van de boodschap: Florists can do better!

Productie van content

We denken aan verschillende soorten content:
• Bloemen en planten arrangementen bij entree
• Dineren met bloemen (diverse tafelarrangementen)
• Kleine, sprankelende tafelarrangementjes.
• Decoratie in het restaurant.
• Bloemen/planten give-aways, die de gasten bij aankomst ontvangen (denk aan de Franse ApéroFleurs) of na afloop mee mogen nemen
• Etc.

Binnen deze campagne bieden wij de volgende opties aan:

1 videotutorial en fotografie van arrangement voor de horeca: € 1.350
• Creatie van een arrangement met jouw product, vastgelegd in video en fotografie
• Publicatie van de video op onze Internationale Facebookpagina, YouTube-kanaal en website. De video wordt beschikbaar gesteld via crossposten op Facebook en kan worden embed op eigen website en YouTube kanaal
• Fotografie: 1 overzichtsbeeld, 2 detailbeelden die als .jpg bestanden beschikbaar worden gesteld voor online gebruik na publicatie op de kanalen van Flower Factor 

4 arrangementen - fotografie: €1.350
• Creatie van 4 bloemwerken/plantenarrangementen, vastgelegd in fotografie
• Publicatie van deze foto’s op onze Internationale Facebookpagina en website.
• Fotografie per arrangement: 1 overzichtsbeeld, 2 detailbeelden (dus: 3 foto’s x 4 arrangementen = 12 foto’s) die als .jpg bestanden beschikbaar worden gesteld voor online gebruik na publicatie op de kanalen van Flower Factor.

2 arrangementen - fotografie: €700
• Creatie van 2 bloemwerken/plantenarrangementen, vastgelegd in fotografie
• Publicatie van deze foto’s onze Internationale Facebookpagina en website.
• Fotografie per arrangement: 1 overzichtsbeeld, 2 detailbeelden (dus: 3 foto’s x 2 arrangementen = 6 foto’s) die als .jpg bestanden beschikbaar worden gesteld voor online gebruik na publicatie op de kanalen van Flower Factor. 

1 klein, uitnodigend tafelarrangementje - fotografie: €350
• Creatie van 1 prikkelend, vrolijk en spraakmakend tafelarrangementje, vastgelegd in fotografie
• Publicatie van deze foto’s onze Internationale Facebookpagina en website.
• Fotografie per arrangement: 1 overzichtsbeeld, 2 detailbeelden die als .jpg bestanden beschikbaar worden gesteld voor online gebruik na publicatie op de kanalen van Flower Factor. 

De content die we voor jullie maken, wordt op onze sociale media en website gepubliceerd. Binnen de campagne wordt er ook op Instagram aandacht aan besteed. Daarmee realiseer je direct een groot bereik onder bloemisten. 

Zoals altijd, gaan we ervan uit dat het product door jullie ter beschikking wordt gesteld. Wij zorgen zelf voor bijmaterialen, ondergronden en andere bloemisterij artikelen. Graag sturen we indien gewenst nogmaals onze algemene voorwaarden zoals we die hanteren voor productie en publicatie van content toe.

Graag horen we of je interesse hebt in dit aanbod. Als je speciale wensen hebt ten aanzien van de briefing voor het arrangement of de setting van de fotografie, horen we dat ook graag.