Alex Segura

"Toen ik een kind was ontdekte ik mijn liefde voor bloemen en design. Deze passie zorgde er voor dat ik florale kunst en grafische vormgeving ging studeren. Ik ontdekte een wereld van technieken en vaardigheden die me hebben geholpen om mijn creativiteit te ontwikkelen en te groeien als mens en als professional."

Alex heeft meer dan 10 jaar ervaring als bloemdesign docent aan Escola d'Art Floral de Catalunya. Hij heeft ook les gegeven bij opleidingsinstituten en op seminars in Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië en Costa Rica.

Alex' doel als leraar is zijn passie overbrengen aan zijn studenten en hen dingen te leren met creativiteit, gevoeligheid en een goede techniek; er zijn geen grenzen !

Hij heeft deelgenomen aan nationale en internationale florale wedstrijden, zoals de Intercontinental Floral Competition in Taiwan in 2011, en hij is International Floral jury. Hij heeft demonstraties gegeven in Spanje, Zwitserland, Duitsland, Portugal, Frankrijk en Costa Rica.

Sinds 2006 werkt Alex samen met Torbjorn Akesson aan florale decoraties voor de Nobelprijs voor de Vrede in Oslo, Noorwegen.

In 2007 was hij co -auteur van het boek "Barcelona, Floral Architecture" , uitgegeven door Stichting Kunstboek.

Alex heeft twee decennia in de floral design industrie gewerkt. In het begin, 1992-2000, als bloemist in verschillende bloemenwinkels in Barcelona. In 2000 opende hij zijn eigen bloemenwinkel in Barcelona die hij twee jaar later weer sluit. Daarna werd hij Floral Design docent. 
Gedurende de laatste 10 jaar heeft Alex zijn werk gecombineerd als docent aan Escola d'Art Floral de Catalunya met zijn werk als freelance ‘Visual Merchandiser’ voor diverse bedrijven.

In 2013, samen met Bea Beroy hebben ze hun eigen Floral Services bedrijf opgericht: 5 Sentits www.5sentitsflorals.com

Hij is blij zijn liefde voor bloemen en floral design te kunnen delen door zijn werk als docent en als bloemist.

Alex Segura Arana

 • Bloemist en grafisch ontwerper.
 • International Floral Jury.
 • Van 2002 tot 2013 docent aan Escola d'Art Floral de Catalunya.
 • In 2013, samen met Bea Beroy, oprcihting van hun eigen Floral Services bedrijf, 5 Sentits.
 • Docenten cursussen en seminars in Spanje , Portugal , Frankrijk , Italië en Costa Rica .
 • Gaf demonstraties in Spanje, Portugal, Zwitserland, Duitsland en Costa Rica.
 • Heeft deelgenomen aan nationale en internationale florale wedstrijden, de laatste was in 2011 in het Intercontinental Floral Competition in Taiwan.
 • Augustus 2014, zal Alex de competitie aangaan op de Floral Windows display voor het Singapore Garden Festival 2014.
 • Co-auteur van het boek " Barcelona, floral architecture".

  Geboren 26 december 1971 in Barcelona

Lees meer

Alex Segura ’s tutorials for Flower Factor

Loading

End of content

No more pages to load