Nelleke Bontje

Een stralende en energieke verschijning – dat is Nelleke Bontje ten voeten uit. En dat enthousiasme vind je terug op de website van haar bedrijf Floralist.nl, alwaar ze vol passie haar ervaringen deelt met andere enthousiastelingen in het bloemenvak.

Aangezien haar belevenissen met bloemen haar naar tal van bijzondere plaatsen in de wereld hebben gebracht, is zij nog lang niet door haar verhalen heen!

Na de opleiding Bloemsierkunst besloot Nelleke Bontje (1982) eerst wat van de wereld te gaan zien. Als ‘FlyingFlorist’ bezocht zij tal van bedrijven en steden, van Quito (Ecuador) en Sydney tot Milaan, New York en New Orleans. Hier maakte ze florale creaties voor in catalogi, daar hopte ze van bruiloft naar bruiloft, en in New York deed ze studiowerk voor productpromoties, evenementen, feesten en partijen.

Tussen alle reizen door kon ze steeds ‘thuiskomen’ bij haar ouders en hun bloemenwinkel. Daar kon ze dan haar opgedane inspiratie uiten in de jaarlijkse kerstshows, op verschillende evenementen, in decoraties en in winkelwerk. Maar steeds weer trok het buitenland: recentelijk nog demonstreerde Nelleke voor Japanse leraren en bloemisten in Kyoto en hielp ze met de aankleding van een enorme bruiloft in Monaco.

Maar ook in eigen land doet Nelleke van zich spreken. Als freelancer voor o.m. Keukenhof, Floriade en FloraHolland, maar vooral ook als eigenaar van haar bedrijf Floralist.nl. Op dit online-platform deelt ze haar florale kennis en ideeën, houdt ze een interessante blog bij, biedt ze inspiratie en voorbeelden én – heel bijzonder – maakt ze praktische instructie-dvd’s vol tips en trucs over diverse florale thema’s.

Als gepassioneerd bloemsierkunstenaar is het haar grote drijfveer om het leven mooier te maken met bloemen en daarbij talloze mensen te inspireren met de wonderen der natuur. Haar droom: een boekwerk maken met geweldig bloemwerk op de mooiste plaatsten in de wereld mét de daarbij horende videodocumentaires. De samenwerking met Flower Factor brengt dit alles een stuk dichterbij.

Voor Flower Factor gaat Nelleke – met haar extensieve (internationale) ervaring – aan de slag als een soort reizende reporter. Ze gaat in korte filmpjes met kwekers in gesprek over hun product, ze gaat ‘how to make’ video’s maken en mogelijk blogs/columns schrijven. Kortom, we bundelen onze krachten teneinde de bloembeleving wereldwijd te vergroten en alle ‘Factoren’ in de ‘Flower’-wereld samen te brengen!

Lees meer

Nelleke Bontje’s tutorials for Flower Factor

Loading

End of content

No more pages to load