HilverdaKooij is wereldmarktleider op het gebied van selectie, veredeling en vermeerdering van Dianthus, Limonium en Alstroemeria variëteiten. Daarnaast veredelt, selecteert en vermeerdert HilverdaKooij ook Helleborus, Begonia, Echinacea, Gypsophila en Scabiosa. 

1ebanner

Door de schaalgrootte en het netwerk aan vestigingen in binnen- en buitenland is HilverdaKooij in staat haar klanten overal ter wereld een volledig snij- en potassortiment te leveren.

HilverdaKooij Pand 2015

Krachtig bedrijf

Hilverdakooij is een krachtig bedrijf met als kernactiviteit het leveren van uitgangsmateriaal voor o.a. de snij- en potanjerteelt. Inmiddels zijn er voor de snijteelt diverse variëteiten bijgekomen, zoals bijvoorbeeld de opzienbarende Dianthus barbatus hybriden onder de naam Sparkz®. De nieuwe Gypsophila serie Zinzi®,  Helleborus Magnificent Bells® en de meest recentelijk geïntroduceerde Scabiosa serie ronden het bijzondere snijassortiment af.  

De afgelopen jaren is ook de potplantenlijn uitgebreid. Naast Sunflor® anjers veredelt en vermeerdert HilverdaKooij ook Alstroemeria Inticancha® , Begonia Be*Adore® , Dianthus Beauties®, Helleborus Snow Crystal® en -Winterbells®.

hilverdakooij2

Innovatie in productontwikkeling

De R&D afdeling van HilverdaKooij ontwikkelt nieuwe rassen in diverse productgroepen. HilverdaKooij beschikt over grote expertise op het gebied van de klassieke veredeling maar uiteraard worden ook moderne veredelingsmethoden toegepast. Hiermee zijn reeds baanbrekende resultaten behaald en het ontwikkelen van nieuwe variëteiten verloopt zeer voorspoedig.

hilverdakooij3

Internationaal netwerk

Om een zo groot mogelijke efficiency te bereiken heeft HilverdaKooij een deel van zijn bedrijfsactiviteiten gedecentraliseerd. Door de productie dichter bij de afzetmarkten te brengen, zijn forse besparingen in energiebehoefte en transportkosten gerealiseerd. Ook met het oog op duurzaamheid en continuïteit is dit een goede ontwikkeling waarvan de afnemers kunnen profiteren. Inmiddels heeft HilverdaKooij productiefaciliteiten in Nederland, Kenia, India en China.

hilverdakooij4

Sparkz

Sparkz, bijzonder verrassend en vernieuwend. Het is zoals gezegd een uniek Dianthus assortiment van HilverdaKooij. Onder deze noemer bundelen ze de commerciële talenten van de toekomst: uiteenlopende soorten en variëteiten met aparte vormen en opvallende kleuren.

De voorlopers van Sparkz  zijn Green Trick en Solomio, beide soorten hebben hun bestaansrecht inmiddels bewezen bij zowel de handel als bij de bloemist. Green Trick is inmiddels 10 jaar op de markt en is bijzonder door zijn aparte vorm, een groene ronde bloem zonder bloemblaadjes. Solomio is kenmerkend omdat er hoog aan de tak bloemblaadjes ontstaan die zich horizontaal, bijna plat rangschikken. Dit levert een verrassende bloem op in diverse frisse felle kleuren.

Naast deze twee soorten kent de Sparkz serie ook Green Wicky, Green Magma, Breanthus, Raffine, Star, Black Jack, Parzival en de Mini Tiara Seri Cornet.

Meer informatie over onze snijbloemen en potplanten varianten kunt u vinden op www.hilverdakooij.com en specifiek over Sparkz op www. sparkzflower.com