Over ons

Flower Factor is een groeiend wereldwijd online platform waar bloemisten en consumenten geïnspireerd raken om meer met bloemen en planten te doen. Creative director van Flower Factor, meesterbloembinder Pim van den Akker, en het team streven naar het delen van florale passie en kennis. Aspecten die in overvloed aanwezig zijn in de verschillende segmenten van de sierteelt sector. Het doel van Flower Factor is om alle factoren van de sierteelt te verenigen of te linken. We werken nauw samen met internationale floral designers en bedrijven die actief zijn in deze prachtige sector.

"Laten we samen bloemisten en consumenten inspireren om hun leven kleur te geven met uw producten!"

over ons 2 

Een internationaal podium

Het is de plek waar alles samenkomt: inspiratie, story telling, educatie en branding. De kwaliteitsproducten en diensten van aangesloten partners, kwekers, groothandelaren en toeleveranciers, worden er gepromoot op een wijze die relevant is voor bloemisten en consumenten.

Er kan nog zoveel met bloemen en planten gedaan worden, waar de handel en retail zich niet altijd op focust. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal achter het product? Een verhaal vol passie vertel je beter samen. Daarom delen wij dagelijks de inspirerende verhalen van onze partners, ‘How to make’ video tutorials, floral video specials, mooie fotografie, tips & tricks voor bloemisten en floraal nieuws. Niet alleen via onze website, maar ook op onze Facebook pagina's, YouTube kanaal, Pinterest en Instagram account. Zo worden de producten en diensten van onze aangesloten leden verbonden met bloemisten en consumenten.

 

Wat heeft Flower Factor voor u als kweker te bieden?

Flower Factor is méér dan alleen een online inspiratieplatform. Flower Factor wil een partner zijn voor kwekers, groothandelaren en branche organisaties door hen te helpen met effectieve marketing, online strategisch advies, krachtige filmproducties, events en meer.

 

Videoproducties & fotografie

Dankzij ons video team kunnen wij filmproducties van hoog niveau bieden. Zo maken wij inspiratiefilms met bekende internationale ontwerpers (Pim van den Akker, David Ragg, Klaus Wagener, etc.) waarin zij bijzondere creaties maken of handige stap voor stap instructies. Altijd met producten van de Flower Factor leden.

Daarnaast bieden wij ook filmproducties voor u op maat. Zo produceren wij commercials voor uw product, of een reeks promotiefilms ter introductie van nieuwe variaties. Kortom: op maat gemaakte, innovatieve en creative video producties.

 

over ons

 

Events & offline activiteiten

Flower Factor is ook offline aanwezig, omdat er niks boven persoonlijk contact gaat. We organiseren evenementen zoals Floral Jams, masterclassen en zijn aanwezig op grote vakbeurzen. 

Tijdens de Floral Jams nodigen wij bloemisten uit om met bloemen en planten aan de slag te gaan en hun florale design vaardigheden te laten zien. Het is een uitgelezen gelegenheid om wijd publiek van floral designers voor te stellen aan de producten van onze partners. Alle designs worden na afloop altijd gefotografeerd en kunnen gebruikt worden voor promotiedoeleinden.

Flower Factor creëert ook shows, events en experience rooms op maat. Voor bijvoorbeeld uw event stand of voor een bijzondere entree in uw onderneming. 

Benieuwd naar evenementen en offline activiteiten die wij hebben georganiseerd in het verleden? Klik hier.

Masterclasses en Workshops

Flower Factor verzorgd wereldwijd masterclasses, demonstraties workshops voor bloemisten en studenten. Nieuwe technieken en gebruik van andere materialen staat hierin centraal.

Samenwerkingen en Magazines

Flowerfactor levert met enige regelmaat content aan magazines en vakbladen zoals: FleurCreatief, Blooms, Il Floriculture, Bloem en Blad, DPK en Florists' review.

Wij danken Stimuflori voor ondersteuning van Flower Factor.

 

Strategie- & Marketing campagnes

Flower Factor denkt graag verder met u mee in uw gehele online & offline uitstraling. Wanneer u een campagne rondom de introductie van een nieuwe soort wilt opzetten of wanneer u bijvoorbeeld uw website opnieuw wilt uitrollen.

Dankzij de ruime ervaring in de bloemensector én de aanwezigheid van experts op het gebied van online/offline communicatie, kunnen wij de juiste mix bieden voor uw campagnes.

over ons 3

De ‘Flower Factor’

Graag gaan wij samen met u aan de slag om uw bereik te vergroten, uw merk te versterken en om uw product optimaal onder de aandacht te brengen door middel van florale video's, 'How to make' tutorials en prachtige fotografie. Met veel creativiteit, passie voor bloemen & planten en een ambitieus team willen wij een betrouwbare en energieke partner zijn!