David Ragg

De Britse bloemsierkunstenaar David Ragg groeide op tussen de bloemen. "Toen ik nog jong en mooi was, knipoogt David, bracht ik veel weekenden door bij mijn grootouders die een bloemenwinkel hadden. Ik was gefascineerd door bloemen en het idee dat je zoveel prachtige dingen kan maken met natuurlijke materialen.”

Dit jaar viert David het 25-jarig bestaan van zijn eigen bloemenwinkel. "De industrie is aldoor aan het innoveren en evolueren en dat maakt het heel interessant om in deze branche te werken. Met bloemen werken zou eigenlijk altijd inspirerend moeten zijn, maar ik weet hoe het is om een drukke zaak te runnen. Soms voel je je meer onderdeel van een productielijn, gewoon omdat het je aan tijd ontbreekt om creatief bezig te zijn of jezelf nieuwe technieken te leren", aldus David.

Nu grijpt hij iedere kans aan om creatief bezig te zijn, hoe groot of klein het verzoek ook is. "Daarom vind ik het ook zo leuk wat Flower Factor doet: ideeën, kennis en inspiratie delen. Geef mij wat materialen, wat gereedschappen en een paar bloemen en ik ga aan de slag. Ik hoop echt dat het collega-bloemisten inspireert om het zelf uit te proberen. En ik kom graag nog eens terug om meer video tutorials op te nemen!"  

David in het kort:

Vind ik leuk:
"Super verse, smetteloze bloemen rechtstreeks van de kweker. Alle variëteiten rozen, omdat ze iets lieflijks hebben. En seizoensbloemen! Ik houd van de wisselende seizoenen en de bloemen die daar bij horen, daar kan ik echt naar uitkijken. Dus, geen tulpen in oktober voor mij." 

Geen liefhebber van:
"Limonium, zeker niet in een gemengd boeket. Maar als iemand me vraagt dit toch te maken dan zal ik altijd mijn best doen om er iets moois van te maken. Ik houd wel van een uitdaging!" 

Trots op:
"De Chelsea Flower Shows."

Nieuw project: 
"De gehele restyling van mijn eigen bloemenzaak!"

Lees meer

David Ragg’s tutorials for Flower Factor

Loading

End of content

No more pages to load