De gebroeders Van der Lugt kweken de elegante, uitbundig bloeiende Lisianthus. Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg en daarom leveren ze alleen aan bloemisten.

van der lugt lisianthus

Jolanda van der Lugt legt dat standpunt uit: "Aangezien we alleen Lisianthus van zeer hoge kwaliteit leveren, met dikke stelen en heel veel bloemen, hebben we besloten dat deze in de beste handen zijn van bloemisten die kwaliteit herkennen en waarderen. Bovendien willen we bloemisten de kans geven zich te onderscheiden met de bloemen die ze kunnen krijgen." Deze doelgroep is zeer enthousiast over de Lisianthus van Van der Lugt. Flower Factor designer Nelleke Bontje vindt de bloemen veel beter dan een paar jaar geleden: "Je ziet meteen dat deze bloemen sterker zijn. En door bloemenvoeding te gebruiken, verleng je het vaasleven nog meer. Van 7-10 dagen tot wel 21 dagen!"

bedrijfspagina van der lugt lisianthus wit

Van der Lugt heeft twee type Lisianthus: met enkele bloemen en dubbele bloemen. Maar al hebben ze reeds hele fraaie varieteiten, ze werken altijd aan nieuwe soorten. "Nieuwe kweektechnieken, nieuwe varieteiten en nog betere kwaliteit, daar streven we continu naar", zegt Jolanda.

Een enkele tak is als een miniatuur boeket

Van der Lugt Lisianthus probeert altijd in nauw contact te staan met de eindgebruiker. "Als je weet wat iedere partner in de keten nodig heeft, kun je daar samen aan werken. Zo werken we bijvoorbeeld aan het verkrijgen van het MPS-A certificaat door duurzamer te ondernemen. Dat is belangrijk voor ons en het milieu maar ook voor de bloemist die erkend wil worden bij de Barometer Duurzame Bloemist en ook met onze bloemen wil werken", legt Jolanda uit.

bedrijfspagina2

Flower Factor gaat laten zien hoe veelzijdig de Lisianthus is, of dat nou in een boeket is, bloemwerk of een design met een enkele bloem. De eerste inspiratie video is inmiddels geplaatst: Nelleke Bontje maakte een suikerzoet boeket voor Valentijnsdag met de 'Arena Champagne' and 'Rosita Lavender':

Loading

End of content

No more pages to load