Roos van Unen

Roos van Unen portret

Leergierig, enthousiast, gedreven en een fervente groenliefhebber; Roos van Unen (1996) is een creatieve geest die van een leven vol floral design en uitdagingen geniet. Als een frisse wind waait ze vol overtuiging door de bloemenbranche met haar eigenzinnige creaties die zij ook deelt op 'Roos Floral Design'. Ze omringt zich graag met alles wat groeit en bloeit.

Ik vind het fijn om zoveel mogelijk met materialen van natuurlijke oorsprong te werken.

Al van jongs af aan is Roos bezig met bloemen en planten. Als kind ging ze een moestuin bijhouden, waar niet alleen groente en kruiden werden geplant maar ook het eerste zaadje voor een groene toekomst vol groei en creativiteit. Op het middelbaar onderwijs kwam zij in aanraking met bloemschikken waarna de puzzelstukjes op de juiste plek vielen.

Een MBO opleiding ‘Bloem en Design’ en ‘Specialist Natuur en Vormgeving’ heeft haar gebracht op het punt in haar vroege carrière als floral designer waar ze zich nu bevindt. Genieten, persoonlijke groei en uitdaging staan centraal in haar leven. Haar werk kenmerkt zich door natuurlijke, speelse en mooie florale creaties.

Het is mijn passie, wat ik het liefste doe. Ik zie mezelf wel de rest van mijn leven in deze mooie sector werken.

Naast floral design gaat haar interesse uit naar fotografie. Ze zoekt plekken op waar ze kan groeien en is niet vreemd van zelfreflectie. Ze hoopt veel ervaring op te doen in verschillende 'takken' van de bloemenwereld en omringt zich graag met mensen waar ze van kan leren. Roos heeft al aan verscheidene projecten meegewerkt zoals Fleuramour, beurs ideeën en beurs opbouw voor opdrachtgevers zoals Royal Flora Holland en demonstraties op vakbeurzen zoals IPM Essen. Ook heeft zij geholpen met lessen op de floral design school Sikastone in China.

Ik hoop binnen de sector veel dingen te doen om zoveel mogelijk ervaring op te doen en van alle markten thuis te zijn. Van educatie, tot grote projecten, fotografie en commercieel bloemwerk.

Binnen Flower Factor speelt Roos van Unen een belangrijke rol als content creator, floral designer, fotograaf en floraal assistent van meesterbloembinder Pim van den Akker. 

Lees meer

Roos van Unen’s tutorials for Flower Factor

Loading

End of content

No more pages to load