Bloem en Blad

Bloem en Blad verschijnt maandelijks en telt ruim zestig redactionele pagina’s. Daarnaast is er de website www.bloemenblad.nl, die de bloemist actueel ondernemersnieuws biedt, toegespitst op de gevolgen daarvan voor de dagelijkse praktijk. Voorts vindt de bloemist op de website extra fotoreportages en aanvullende informatie. De site is exclusief voor abonnees!

Het magazine Bloem en Blad geeft ruimte aan langere artikelen die grofweg worden opgedeeld in artikelen op het gebied van vakmanschap en artikelen op het gebied van ondernemerschap. Denk bij vakmanschap aan bloemwerk gemaakt door collega’s in binnen- en buitenland, informatie over nieuwe bloemen en planten, teeltartikelen om ook het verhaal achter een product te kunnen vertellen, en aan kennisartikelen over uiteenlopende onderwerpen.

Hoewel bloemisten vooral ambachtsmensen zijn, is goed ondernemerschap, zeker in crisistijd, van niet te onderschatten belang. Dit krijgt in Bloem en Blad dan ook de nodige aandacht. Zo zijn er artikelen over collega’s die hebben gekozen voor een nevenactiviteit, over collega’s die besluiten de winkel te verhuizen, over personeelsbeleid en de omzetontwikkelingen in de branche. Uiteraard is er daarnaast ruimte voor ‘human interest’, want het is altijd interessant een kijkje in de keuken van een collega te nemen of in een interview te lezen wat vakgenoten bezighoudt. 

Kortom: met Bloem en Blad blijft de bloemist steeds op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de branche.