Van der Hoorn Orchideeën

Van der Hoorn Orchideeën is in Nederland de eerste kas zonder gas! Dit houdt in dat ze zo'n 40% minder energie gebruiken tijdens het kweekproces. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van een warmtepomp, aquifers en groene energie. Er komt geen gas aan te pas!

Van der Hoorn kent een lange familiegeschiedenis. Momenteel staat Maurice van der Hoorn als derde generatie aan het roer. 40 jaar geleden was van der Hoorn de eerste Phalaenopsiskweker in Nederland. Techniek en innovatie hebben gezorgd voor een duurzaam en modern bedrijf, dat bestaat uit 15.000 m2 kas voor de teelt van de kwaliteitslabels Amore Mio en Amore Excellent.

 

De orchidee is een waar kunstwerk uit de natuur. Er worden bij van der Hoorn maar liefst 80 verschillende soorten Phalaenopsis Multiflora gekweekt. Van sprookjesachtig wit, bont gespikkeld of dromerige roze. 

 

Van der Hoorn werkt vanuit blijheid en gelooft dat dit het verschil maakt. Ze zijn trots op het bedrijf en zorgen met hun milieubewuste aanpak dat iedere orchidee met liefde wordt gekweekt.