Klaus Wagener

Klaus Wagener is een Duitse bloemen ontwerper die met onverwachte materialen werkt die hij instinctmatig lijkt te combineren. Zijn bloemstukken zijn schitterend en inspirerend.

Klaus werd geboren in 1958 in een familie van bloemisten. Hij werd Duits kampioen in 1984 en wereldkampioen in 1985 in Detroit. Het is interessant dat er tot nu toe geen andere Duitse Bloemist deze titel heeft bereikt.

Wat is belangrijk voor me?
Werken met florale materialen geeft ons, de bloemisten, toegang tot de natuur, de mogelijkheid om mee te gaan met de verandering van de seizoenen, en uiteindelijk de mogelijkheid om de geglobaliseerde wereld van planten creatief te ervaren. Het is een cyclus van voortdurend heruitvinden van jezelf. 

Het wordt nooit saai.
Een ander fascinerende punt is het ambacht. Het maakt gelukkig om te creëren door gebruik van je handen te maken. Je ziet het resultaat en kan trots zijn op het resultaat.

Een goede bloemist is veelzijdig en creatief. Zijn creativiteit is niet beperkt tot de bloemen en planten, maar omvat alle vormen van design inclusief ruimtes, situaties en uit het leven gegrepen. Hij heeft een goed gevoel voor vorm, verhouding, maar ook het gevoel, geest, trends, tradities, waarden en voorkeuren van anderen.

Het is ook belangrijk om te werken met vastberadenheid en gematigdheid.
Een goede ontwerper is altijd consequent en duidelijk met zijn werk, dus de kunst is in het juiste bedrijf.

Lees meer

Klaus Wagener’s tutorials for Flower Factor