Boeket versus steekschuim

Meerwaarde creëren met steekschuim. Hoe? Simpel! Pim van den Akker laat zien hoe je veel meer waarde haalt uit dezelfde bloemen als je er bijzonder bloemwerk mee maakt in plaats van 'gewoon' een boeket.

MATERIALEN

Een bol en twee blokken Black Ideal steekschuim van OASIS®, gemengde bos bloemen.

sbs boeket vs steekschuim stap 1

HOE MAAK JE HET

Houd gereedschappen als een steekschuimmes, bloemenmesje en snoeischaar binnen handbereik. Laat het steekschuim zich volzuigen met water. 

Stap 1

Snijd met behulp van het steekschuimmes strakke vormen uit de blokken steekschuim. Pim maakte piramdevormen en hexagoon-achtige vormen. Snijd de bol steekschuim doormidden en plaats de bovenste helft met behulp van een stevige stok schuin op de onderste helft. 

sbs boeket vs steekschuim stap 2

Stap 2

Herverdeel de bloemen en maak drie unieke bloemwerken door de vormen bescheiden te vullen met slechts een of twee soorten bloemen. Denk eraan; het zwarte steekschuim mag gezien worden! Sterker nog, het is een bepalend onderdeel van je design!

sbs boeket vs steekschuim stap 3a

Stap 3

Werk je bloemstukken af met wat groen of ander bijmateriaal. Dikke kans dat je zelfs nog bloemen uit het oorspronkelijke boeket overhoudt!

sbs boeket vs steekschuim stap 3

RESULTAAT

Niet alleen heb je met dezelfde bloemen drie bloemstukken gemaakt; je bent ook een stuk creatiever bezig geweest! Bedenk hoeveel vrijheid en meer mogelijkheden steekschuim je kan geven ten opzichte van een boeket. Bovendien verras je je klanten ook nog eens met origineel werk. Win-win-win!

sbs boeket vs steekschuim stap final