Foto tutorial: Lieflijk bloemwerk met Lovelace+

Een roos zo mooi als de Lovelace+ verdiend niets minder dan de hoofdrol in een bloemwerk. Een design van Pim van den Akker.

De Lovelace+ is een zachtroze roos met een vleugje lila, wat het een 'heritage rose' uitstraling geeft. Perfect voor een elegant bloemwerk als dit.

MATERIALEN

step by step photo tutorial by Pim van den Akker Flower Factor Arend Roses Lovelace

Lovelace+ van Arend Roses, Ammi majus, grote en kleine gedroogde vruchten, OASIS steekschuim, pitriet, transparant tape, tonkin stokjes, naald en draad en een glazen schaal.

 

HOE MAAK JE HET

Houd gereedschappen als mesje, schaar, lijmpistool, naald en draad binnen handbereik.

 

Stap 1

Omdat hete lijm niet plakt op een glazen oppervlak, is het voor de hechting noodzakelijk om transparant tape rond het glas te wikkelen. Dat heeft de hete lijm straks houvast. Je kunt vervolgens het pitriet een voor een op het glas plakken maar er is een veel snellere manier: leg het pitriet netjes en aansluitend naast elkaar en zorg dat het voldoende is om de hele buitenkant van de schaal te bedekken. Voor een speels effect kun je het pitriet op verschillende lengtes knippen. Plak het pitriet tijdelijk aan elkaar met twee stroken tape over de gehele lengte. Draai het geheel om en breng ruimschoots hete lijm aan. Rol de schaal in het pitriet en laat goed drogen. Eenmaal droog verwijder je voorzichtig de tape die nog aan de buitenkant zit. 

step by step Pim van den Akker step 2

Stap 2

Zorg dat het steekschuim goed volgezogen is met water, snijd op maat en plaats het in de schaal. Vul de schaal verder met water zodat de bloemen voorlopig genoeg hebben. Snijd de Lovelace+ rozen goed schuin af met een scherp mes zodat ze voldoende water kunnen opnemen en plaats ze in het steekschuim. Snijd ook de Ammi majus goed schuin af en plaats deze tussen de rozen in. 

step by step photo tutorial by Pim van den Akker Flower Factor 3

Stap 3

Rijg de kleine gedroogde vruchten aan een draad. Prik de grotere vruchten op Tonkin stokjes en plaats deze tussen de bloemen in. Drapeer het rijgsel met de kleine vruchten losjes over het bloemwerk. 

step by step photo tutorial by Pim van den Akker Flower Factor 4

Et voila: een chic en elegant bloemwerk met delicate kleuren.

Meer over Arend Roses op hun website

step by step photo tutorial by Pim van den Akker Flower Factor 5