Stap voor stap: Blozende bloesemtakken

Er zijn zoveel prachtige bloesemtakken beschikbaar dat het moeilijk kiezen is. Maar we hebben gekozen: Pim van den Akker laat stap voor stap zien hoe je een mooi stuk maakt met kersenbloesem.

Eenvoudig om te maken, indrukwekkend resultaat!

MATERIALEN

step by step flower arrangement cherry blossoms Flower Factor1 materials

Voor dit ontwerp heb je nodig: kersenbloesem takken van My-Blush, een bos Ammi Majus, een transparante glazen schaal, OASIS® steekschuim, pitriet, stukjes drijfhout, plakband en fijn zand

HOE MAAK JE HET
Zorg dat je gereedschappen als een mesje, een lijmpistool, boormachine en snoeischaar binnen handbereik hebt.

Stap 1:
Wikkel het plakband rond de bovenste rand van de glazen schaal. Dit zorgt ervoor dat de hete lijm beter pakt. Lijm stukjes drijfhout langs de bovenste rand van de schaal. Zorg dat je een paar stukjes apart houd voor later gebruik. Leg een goed doordrenkt stuk OASIS® steekschuim in de schaal en bedek met het fijne zand. Voeg extra water toe in de schaal zodat de bloemen van ruim voldoende water zijn voorzien.

step by step flower arrangement cherry blossoms Flower Factor2

Stap 2:
Snij de kersenbloesem takken goed schuin af, zodat ze voldoende water kunnen opnemen. Plaats de takken in het steekschuim. Snijd de Ammi Majus ook goed schuin af en plaats deze tussen de kersenbloesem.

step by step flower arrangement cherry blossoms Flower Factor 3 4

Stap 3:
Gebruik de boormachine om gaatjes in het drijfhout te boren. Zorg ervoor dat het pitriet strak in de gaatjes past. Plaats een stukje drijfhout aan weerszijde van een pitrietstokje en hang ze voorzichtig tussen de bloesemtakken. Deze details zijn niet zwaar, dus ze laten rusten op kleine zijtakjes is geen probleem.

step by step flower arrangement cherry blossoms Flower Factor5

Klaar! Je hebt een elegant bloemstuk gemaakt wat in de loop van de dagen steeds mooier wort naarmate de kersenbloesem gaat bloeien.

Powered by My-Blush