Stap voor stap: Een atypisch bruidsboeket met trosrozen

Pim van den Akker deelt een verrassend nieuw idee voor een bruidsboeket, met in de hoofdrol drie soorten trosrozen van veredelaar Interplant Roses. Het is een delicaat en atypisch bruidsboeket dat gedurende de grote dag zal stralen naast de bruid en bruidegom! Pim van den Akker koos voor deze atypische vorm omdat: 

"Een trosrozensteel heeft zoveel bloemen, dus naast de elegantie van de bloem is het ook kostentechnisch interessant om te kiezen voor trosrozen in je designs. Als een eerbetoon aan de vorm en veelvoud aan rozen op één trosrozensteel, heb ik dit bruidsboeket gemaakt met verschillende zacht getinte variëteiten, waardoor de vorm het boeket lijkt op een trosrozensteel."


MATERIALEN
Trosrozen 'Antigua®', 'Royal Porcelina®' en 'Snowflake®', Asparagus, Clematis ranken, houten stokje, houten kraal, zwart ijzerdraad, koudlijm en binddraad.

HOE MAAK JE HET?
Houd gereedschappen zoals een mesje, lijmpistool en een boormachine binnen handbereik.

Stap 1:
De zwarte ijzerdraad wordt op verschillende lengtes geknipt en gebogen. Houd daarbij in de structuur in de gaten van het eindresultaat.

Als je geen dikke, zwarte ijzerdraad hebt, kun je ook ander ijzerdraad gebruiken en deze in de gewenste kleur spuiten.

Interplant sbs wedding Pim1

Stap 2:
Plaats de houten kraal op de houten stok. Bevestig de kraal indien nodig aan de stok met wat hete lijm.

Interplant sbs wedding Pim2


Stap 3:
Gebruik de boor om kleine gaten in de houten kraal te maken en steek de ijzerdraaddelen in deze gaten. Zorg ervoor dat de gaten niet te klein en niet te groot zijn. Probeer de perfecte pasvorm te vinden, zodat hete lijm niet nodig is om de ijzerdraaddelen te fixeren.

Interplant sbs wedding Pim5


Stap 4:
Wikkel en weef de Asparagus door de ijzerdraadconstructie. Zorg ervoor dat het ontwerp haar transparantie behoudt. Gebruik een Clematis rank, ontdaan van bladeren en bloemen, om deze rond de structuur te winden en de Asparagus op zijn plaats te houden. Gebruik binddraad om de Asparagus en Clematis hier en daar te bevestigen aan de ijzerdraadconstructie.

 Interplant sbs wedding Pim6

Stap 5:
Snijd de trosrozen kort af ​​en breng koude lijm aan op de achterkant van de rozenknop. Wacht een minuut of twee, zodat de koude lijm wat opdroogt. Op deze manier zal de lijm beter blijven plakken.

Interplant sbs wedding Pim7

Stap 6:
Plak trosroos op elk uiteinde van de ijzerdraadconstructie. Houd de trosroos even vast om te controleren of deze vastzit aan de ijzerdraad.

Interplant sbs wedding Pim13

Et voila: een delicaat en sierlijk bruidsboeket voor je klanten om van te genieten op hun trouwdag!