Stap voor stap Helleborus op sokkel

Roos van Unen plaatst in haar creatie de Helleborus letterlijk op een voetstuk. Afgewerkt en versierd met natuurlijke materialen zorgt voor een zeer rustiek stuk waarbij de natuurlijke schoonheid benadrukt. Een prachtige manier om de mooie Helleborus Frostkiss 'Pippa's Purple' van Kwekerij Verboom te presenteren.

MATERIALEN
Helleborus Frostkiss 'Pippa's Purple', sokkel, een mooi stuk hout, dunne berkenbast krullen, houtzaagsel, tiewraps en plastic pot.

HOE MAAK JE HET?
Houd gereedschap zoals een boormachine, mesjes, scharen en een heet lijmpistool binnen handbereik.

naamloos 1 van 10

Stap 1:
Boor een gat in het mooie stuk hout zodat deze op de sokkel geplaatst kan worden. Boor ook vier gaten in het mooie stuk hout om later de plastic pot aan te bevestigen met de tiewraps.

Stap 2:
Houd de plastic pot bij de gaten in het mooie stuk hout om daarna hier ook vier gaten in te boren. Bestrijk daarna een klein stukje plastic pot met hete lijm en doop dit stukje in het houtzaagsel. Herhaal deze handeling totdat de gehele plastic pot bekleed is.

naamloos 2 van 8


Stap 3:
Bevestig de plastic pot aan het mooie stuk hout op de sokkel met tiewraps.

naamloos 3 van 8


Stap 4:
Werk de tiewraps weg door dunne berkenbast krullen tussen het hout op de sokkel en de plastic pot lijmen.

naamloos 4 van 8


Stap 5:
Haal de Helleborus Frostkiss 'Pippa's Purple' van Kwekerij Verboom uit de pot en plaats deze in de plastic pot in het object.

naamloos 6 van 9

Klaar! Zet dit design met de prachtige Helleborus Frostkiss op een zonnige plek. In tegenstelling tot andere Helleborussen kan deze soort wel tegen direct zonlicht. Met voldoende licht krijgt de marmertekening meer contrast en zal de plant nieuwe bloemen aanmaken.

naamloos 7 van 8