Stap voor stap: Solomio arrangement

Slechts een paar materialen, een gave structuur en vrolijke bloemen; soms kan het zo eenvoudig zijn!

Pim van den Akker deelt wederom een snel en makkelijk design idee voor een origineel bloemwerk. Afhankelijk van welke bloemen je gebruikt, kun je verschillende sferen neerzetten. In dit geval gebruikt hij de vrolijke Solomio® anjer. 

MATERIALEN

step by step hilverda benodigdheden

Voor dit arrangement heb je nodig: Sparkz Solomio® van HilverdaKooij, Asparagus, lamineer sheets en een mooie schaal.

HOE MAAK JE HET:
Houd gereedschappen als messen, een hittepistool, een lijmpistool en schaar binnen handbereik. 


Stap 1:
Knip de lamineer sheets op maat en verhit ze voorzichtig met het hittepistool. Gebruik een kleine vaas als mal en druk daar de warme sheets in. Laat afkoelen en haal uit de mal. Herhaal deze stappen tot je zes bakjes hebt. Eenmaal uitgehard kun je de bakjes met een lijmpistool aan elkaar plakken en als geheel vastplakken op de schaal zodat je een stevige basis krijgt. 

step by step hilverda stap 1 plastic

Stap 2:
Verwijder alle naaldjes van de Asparagus. Weef de takjes tussen de plastic bakjes door. Het zorgt voor een mooi contrast met de transparante bakjes en geeft het design extra 'beweging' en spannende lijnen.

step by step Hilverda stap 2

Stap 3:
Vul de bakjes met water en voeg hier bloemenvoeding aan toe. Snijd de Solomio's goed schuin af met een scherp mes. Snijd alle stelen op dezelfde lengte en plaats ze in de bakjes. Zo krijgt het bloemwerk een mooie ronde vorm en ziet er goed gevuld uit.

step by step Hilverda eindresultaat

Klaar!