Zomerse Sunderland lelies

Deze feloranje lelies nodigen uit tot het verwerken in een vrolijk en zomers bloemwerk. Pim van den Akker deelt zijn idee met deze Sunderland lelies in deze stap voor stap tutorial.

MATERIALEN
Sunderland lelies, grassen, Leucothoe, groen grind, steekschuim, stokken, raffia, siliconenlijm en een mooie pot.  

1 sbs Sunderland zomer ingredienten2

HOE MAAK JE HET
Houd je gereedschappen binnen handbereik. Laat het steekschuim zich volzuigen met water.

Stap 1
Smeer kleine stukken van de pot in met ruim siliconenlijm en druk daar het groene grind in. Bedek op deze manier stukje voor stukje de hele pot. 

Stap 2
Plaats het steekschuim in de pot. Snijd de lelies schuin af met een scherp mes zodat de bloemen voldoende vocht op kunnen nemen en ze tot volle glorie kunnen open bloeien. 

2 sbs Sunderland zomer2

Stap 3
Voeg de grassen en de Leucothoe toe. Lijm grind op stokken en plaats deze ook tussen de bloemen als extra detail.

3 sbs Sunderland zomer2

Stap 4
Werk het arrangement af door wat raffia toe te voegen tussen de bloemen. Gebruik wasknijpers om hier en daar ook raffia aan de Sunderland lelies te klemmen als speels element. 

5 sbs close up2

Klaar is je rijke en zomerse bloemwerk met Sunderland lilies! Eenmaal volledig geopend knallen de lelies je glorieus tegemoet. De Sunderland lelies zijn super sterk en dat maakt dat je lang kunt genieten van dit stuk. En de bloemen hebben nog een extra bonus: ze zijn geurvrij!  
6 sbs Sunderland zomer eindresultaten2

Wil je meer inspiratie met de oranje 'Sunderland' lelie? Bekijk eens deze tutorial waarin Pim van den Akker een sterk bloemwerk maakt met 'Sunderland'.

sunderland