Acht films en series geïnspireerd door bloemen

Iedereen raakt geïnspireerd door de schoonheid van bloemen, ook de filmmakers uit Hollywood. Bloemen spelen vaak een belangrijke bijrol als object, of ‘prop’ zoals filmmakers dat noemen. Daarom een lijst van zeven films en televisieseries waarin bloemen voor komen.

1. American Beauty

Onmisbaar in deze lijst is natuurlijk American Beauty. De Oscar-winnende film gaat over Lester Burnham die verliefd wordt op zijn dochters beste vriendin, Angela. Liefde en verliefdheid is rozen, dus in de meest iconische scene uit de film ligt Angela in een bed van rozenbladeren. 

 American Beauty

American Beauty (1999)

 

2. Wizard of oz

Hoe kun je kleuren beter van het scherm laten spatten dan met bloemen? De klassieker The Wizard of Oz kwam in 1939 uit, een tijd waarin vooral zwart-wit films uitkwamen. In de kleurrijke film valt hoofdpersoon Dorothy in slaap in een veld met klaprozen. Toegegeven, de rozen zijn nep, maar de omvang van de productie was voor die tijd indrukwekkend.

 Wizard of Oz

Wizard of Oz (1939)

 

3. Alice in Wonderland

In Alice in Wonderland zijn bloemen niet alleen een voorwerp, maar zelfs een karakter. Wanneer Alice in het beroemde konijnenhol valt en voor het eerst door een deur naar buiten gaat, komt ze terecht in de tuin van Wonderland. Daarin lopen allerlei wonderlijke figuren, waaronder de bijzondere pratende bloemen. 

 Alice in Wonderland

Alice in Wonderland (2010)

 

4. Broken Flowers

Niet alleen in het dagelijks leven, ook in films worden bloemen vaak gebruikt om te zeggen dat je van iemand houdt of om iets goed maken. Op deze plaats hadden daarom nog honderd andere films kunnen staan, maar we hebben gekozen voor Broken Flowers. Don Johnston, gespeeld door Bill Murray, is op zoek naar een vrouw die hem een geheimzinnige brief schrijft. Zonder te veel te willen verklappen gaat Don naar de bloemenwinkel om een roze boeket van anjers en lelies samen te stellen. 

 Broken Flowers

Broken Flowers (2005)

 

5. Boardwalk Empire

De televisieserie Boardwalk Empire speelt zich af in de stijlvolle jaren 20. Tijdens zijn hoogtijdagen als penningmeester spelt Nucky Thompson, gespeeld door Steve Buscemi, elke ochtend een verse anjer op zijn revers. Subtiel, maar een goede gewoonte die we tegenwoordig helaas alleen nog maar op bruiloften zien.

 Boardwalk Empire

Boardwalk Empire (2010)

 

6. Dexter

In het zevende seizoen van de mysterieuze televisie-serie Dexter loopt de gelijknamige hoofdpersoon de verleidelijke Hannah tegen het lijf. En verleidelijk past natuurlijk goed bij de sierlijke orchidee. In haar kas kweekt Lumen haar eigen orchideeën, met daarop een bloedspetter-patroon. 

 Dexter

Dexter (2006)

 

7. Magnolia

Toegegeven, Magnolia is een vreemde eend in de bijt als het gaat over films waarin bloemen voorkomen. Veel bloemen zijn er in deze art-house film van Paul Thomas Anderson niet te zien. De film gaat over verschillende ogenschijnlijk op zichzelf staande personages, die door toeval verbonden worden. Op de filmposter staan deze personages elk in een blad van een magnolia bloem.  

 Magnolia

Magnolia (1999)

 

8. Twilight Saga: Breaking Dawn part 1

Twilight Saga: Breaking Dawn zal niet iedereens lievelingsfilm zijn, maar er zit wel een hele mooie trouwscene in. De bruiloft tussen Edward en zijn Bella vindt plaats in een prachtig decor, maar dat is dan ook een van de weinige redenen om deze film te kijken. 

 Twilight Saga

Twilight Saga: Breaking Dawn part 1 (2011)

 

Deze lijst is verre van compleet, dus wij zijn benieuwd in welke films en series jij bloemen hebt gespot. Laat je suggesties achter in de reacties.