Vijf emoties van Alex Segura

 

 

Onze zeer gewaardeerde ambassadeur Alex Segura deelt zijn perceptie over hoe hij de vijf verschillende emoties ervaart die we steeds voorleggen bij verschillende designers.

GELUKKIG

Om gelukkig te zijn, hangt voor mij af van verschillende factoren, zoals: in een samenleving te leven die mij respecteert, te werken aan wat ik leuk vind, een goed gevoel over mezelf te hebben, een familie te hebben die van me houdt en me helpt in het leven, om gezond te zijn, het hebben van voldoende financiele middelen ... allemaal zijn ze erg belangrijk echter is het ook belangrijk dat we de mogellijkheid hebben deze punten te evalueren en er van te genieten.

Ik denk dat het ook heel belangrijk is om te genieten van de kleine dingen die het leven ons biedt zoals een goed gesprek met vrienden, dansen en zingen, zonnebaden, om te reizen, om te sporten en goede chocolade…!

STOM

Iets dat geen zin heeft. Het is een gevoel van onzekerheid.
Om iets kunnen oplossen en het niet doen.
Het niet willen inzien hoe een anders’ standpunt is.
Het niet in gesprek gaan om de verschillen te overwinnen.
Veeleisend te zijn en niets willen geven.
Iets te blijven zeggen terwijl je weet dat het niet waar is.

HOOP

Hoop is het verlangen naar een betere toekomst. Het is de plek om kracht uit putten als je denkt dat alles voorbij is. Het is een wereld zonder vooroordelen, haat en afgunst. Het is een plek vol dromen, is een veld vol bloemen !!

TROTS

Trots is het resultaat van je werk en inspanning, van het beste dat je ooit hebt gedaan. Je niet te schamen voor wie of wat je bent of wilt. En trots is nutteloos zonder respect en empathie voor anderen !!

SPIJT

Spijt zou drie fasen moeten hebben. Eerst de erkenning dat we iets verkeerd hebben gedaan en het is een oefening om eerlijk zijn tegen jezelf. De tweede is om excuses te maken aan diegenen die zijn gekwetst of benadeeld zijn. En de laatste en belangrijkste, is om van onze fouten te leren en te proberen ze niet opnieuw te maken !!