Vijf emoties van Anton Van Duijn

 

 

Het leven van Anton Van Duijn draait om bloemen. Hij is ruim 30 jaar werkzaam in de bloemenbranche en werd finalist van ´Hollands Beste Bloemstylist’. Sinds november werkt Anton als bloemstylist bij online bloemenservice Bloomon, waar hij elke week bijzondere creaties samenstelt.

Happy

Geluk is een stukje gevoel dat mij energie geeft. Ik ben happy als ik op mijn rug in een bloemenveld lig en de bijen om mij heen zoemen. Als ik verliefde vlinders in m'n buik voel of muziek maak met mijn vrienden. Als ik in de oceaan zwem en het water mij optilt alsof ik zweef. Natuurlijk ben ik ook happy als ik mooie bloemen uitzoek bij een kweker en rechtstreeks van de plant mag kiezen. Tijdens die kleine momenten voel ik mij gelukkig!

Stom

Eigenlijk vind ik weinig dingen stom. Ik vind het leed dat mensen en dieren wordt aangedaan erg stom, maar verder stel ik mij altijd open voor mijn leefomgeving en herken ik het woord stom niet. Ik ben een open mens en laat mensen toe om fouten te maken. Daarmee bewijs je dat je mens bent!

Hoop

Ik hoop oneindig veel dingen. Ik hoop dat het vak bloemstylist wereldwijd wordt gezien en dat ik mensen daarmee inspireer. Daarnaast hoop ik dat mijn designs de hele aardbol over gaan en hoop ik veel te reizen om geïnspireerd te raken door andere vakfanaten. Hopelijk word ik oud genoeg om al mijn bloemenkennis over te dragen, maar dat lukt vast wel. Ik draag immers alleen maar bloemen en liefde in mijn hart!

Trots

Ik ben er trots op dat ik zelf heb geknokt voor mijn plaatsje binnen én buiten mijn vakgebied. Die toewijding zie je altijd terug in het eindresultaat. Ook ben ik trots op de mensen in mijn omgeving, die mijn tempo moeten bijhouden. Het valt immers niet mee om met een creatieve tweeling om te gaan! Natuurlijk ben ik ook supertrots op mijn zoon Gijs, die het engelenhart van zijn moeder heeft, alles in zijn omgeving respecteert en sterk zijn eigen keuzes maakt.

Spijt

Ik heb nergens spijt van. Ik reageer graag op het moment zelf en als ik daar later spijt van heb, zeg ik oprecht sorry. Als creatief mens leef ik enorm in het heden, dus als mensen mij adviezen geven, gaan die vaak langs mij heen. Daarom is het goed dat ik een team van vakmensen om mij heen heb, die ervoor zorgen dat de beslissingen die ik neem niet tot spijt leiden.

Met veel plezier draag ik mijn stokje over aan de talentvolle en zeer ambitieuze Nathalie Fasé van Gift by Nature.