Bijzonder bloemwerk op IPM 2017

 

 

Flower Factor liet een scala aan bloemwerk zien op IPM Essen 2017, gemaakt met de producten van een aantal van onze kwekers. Pim van den Akker liet bloemisten zien hoe je bijzondere stukken maakt en afgeleiden daarvan die commerciëler zijn.

Bij Flower Factor draait alles om het inspireren van de bloemist. En dat deden we op IPM Essen 2017. We brachten een groot scala aan mooie producten van onze kwekers Arend Roses, Deliflor Chrysanten, Fabulous Freesia, Fuerte Planta, Hilverda Kooij, Ichtus Flowers, LZ Orchidee en My-Blush mee. Pim van den Akker liet exclusief bloemwerk zien, maar ook hoe je een afgeleide ervan kunt maken; een snellere en dus commerciëlere variant zeg maar. 

combin wicker designs

De basis van dit Mikado-achtige design is pitriet, hoog opgestapeld en overgoten met verdunde houtlijm. De glazen buisjes bieden plaats aan een mix van bloemen: snij-Phalaenopsis van Ichtus Flowers, Chrysanten van Deliflor, 'Green Trick' Dianthus van HilverdaKooij en Gloriosa van My-Blush. Een snellere en dus commerciëlere versie staat rechts afgebeeld: hetzelfde idee maar in kleinere uitvoering, gevuld met de Chrysant 'Zembla Lime'. 

Pim: Experimenteer, probeer nieuwe materialen en laat je inspireren door dingen die je buiten de groothandel vindt 

Een andere focus lag op het creëren van originele ondergronden met verrassende en goedkope materialen. Veel materialen kun je recyclen en gratis krijgen, zoals restjes hout, lekke fietsbanden en restanten leer.

lz design rubber fuerte leather  

Een design gemaakt met binnenbanden en Cymbidium orchideeën voor LZ Orchidee en een ontwerp met gerecycled leer voor de Adios® White Anthurium van Fuerte Planta.

Tijdens IPM Essen 2017 presenteerde Deliflor Chrysanten hun nieuwste variëteit: de 'Vanilla Sorbet'. Een Chrysant gekweekt door Zentoo, met een romige wit-gele kleur. Om hun schoonheid te showen maakte Pim een bloemwerk met enkel de 'Vanilla Sorbet'. Onder een simpele glazen vaas lijmde hij pootjes waarmee het geheel een bijzondere uitstraling kreeg. Een originele maar eenvoudige manier om deze mooie bloem te presenteren.  

design Deliflor by Pim van den Akker presented at IPM 2017 uitsnede

"Raffia is ook zo'n bescheiden materiaal, maar kan op veel verschillende manieren worden verwerkt, vertelt Pim. "Ik vind het leuk om bloemisten te laten zien hoe veelzijdig eenvoudige materialen kunnen zijn".   

ichtus en arend design Pim van den Akker 

Links een design waarvoor Pim raffia in elkaar knoopte tot een vaasvorm waarin snij-Phalaenopsis van Ichtus Flowers verwerkte in glazen buisjes. Een snellere versie is links te zien: rozen van Arend Roses zijn verwerkt in flexibele PVC buizen die omwikkelt zijn met raffia voor een stijlvolle look.

 IMG 2395

Al met al was IPM Essen 2017 ook dit jaar voor Flower Factor weer zeer de moeite waard en we hopen er volgend jaar opnieuw bij te zijn.