Binnen kijken bij: Beleving Soest

 

 

Niets leuker dan binnen kijken bij andere bloemenwinkels! De redactie van Flower Factor grijpt de zomer aan om een rondje langs inspirerende bloemenzaken te maken.

Hoe ervaren collega bloemisten de veelal rustige zomermaanden? Houden zij speciale acties? Gebruiken ze de zomermaanden om orde op zaken te stellen? Om nieuwe plannen uit te werken? Of hebben ze het gewoon druk?

Herco en Diane van Loon

foto: Bloem en Blad

 
Beleving Soest

De zaak van Herco en Diane van Loon is gevestigd in Soest en is na een week vakantie weer volop in bedrijf. “Eigenlijk hebben we het best druk, antwoordt Herco desgevraagd. We nemen de bedrijfsabonnementen van een collega over die nu met vakantie is en daar hebben we een aardige klus aan. Daarnaast lopen onze eigen bestellingen ook lekker door.”

Wat opvalt in de winkel is de grote hoeveelheid kunstbloemen. Herco: “Het is een van onze specialisaties. We verhuren arrangementen van zijde aan restaurants, kapsalons en bedrijven. Deze wisselen we met de seizoenen en met kerst dus vijf keer per jaar leveren we een mooi stuk af.”

We verhuren arrangementen van zijde en die wisselen vijf keer per jaar. Dat zijn mooie klussen.

“We zitten pas anderhalf jaar op deze locatie, maar hebben al een trouwe klantenkring van particulieren en bedrijven. Voor particulieren maken we plantenarrangementen op maat, maar we verzorgen ook rouwwerk en bruidswerk. Het is nu fiftyfifty, maar we zouden naar verhouding graag meer bedrijven als klant willen hebben. Enerzijds vanwege de creatieve vrijheid die je bij bedrijven vaak krijgt, maar ook de zekerheid die bedrijfsabonnementen bieden”, aldus Herco.

foto 6 Beleving

foto: Bloem en Blad

Gevraagd naar hun mooiste klus tot dusver blijft het lang stil. “Geen idee, zegt Diane. Alle afwisseling maakt het werk zo mooi.” Hun gedroomde klus dan? “Moeilijk, haakt Herco in. We hebben wel een gedroomde klant, mag dat ook? We zouden graag een groot bedrijf binnen willen halen waar we al het werk voor mogen doen. Met die acquisitie zijn we druk bezig.”

Mooiste klus? We hebben wel een gedroomde klant, mag dat ook?

Blij wordt het bloemisten stel van het afleveren van mooi bloemwerk en van het maken van persoonlijk werk als rouwstukken. Daar signaleren zij overigens een nieuw trend: “Rouwwerk is steeds vaker uitbundig en kleurrijk. Zoals de veldboeketten, die nu ook ontzettend populair zijn. Ingetogen stukken blijven natuurlijk ook veelgevraagd maar mogen tegenwoordig wat luxer zijn”, deelt Herco.

Hebben zij nog een absolute favoriet als het op bloemen aankomt? “Noviteiten! Herco laat een bijzondere zacht oranje lelie zien: “Vandaag gekocht op de veiling, mooi he?” De lelie ‘Apricot Fudge’ lijkt een kruising tussen een lelie, een lisianthus en een roos en is inderdaad prachtig. “Dat vind ik leuk, onze klanten verrassen met nieuwe soorten.”

Meer mooie foto's van Beleving Soest zien?
Kijk op de website van Bloem en Blad!

Openingsfoto Beleving

foto: Bloem en Blad