Binnen kijken bij: Bijzonder Bloemen

 

 

Niets leuker dan binnen kijken bij andere bloemenwinkels! Flower Factor grijpt de zomer aan om een rondje langs inspirerende bloemenzaken te maken.

Bijzonder Bloemen BB buiten

Bij binnenkomst doet de winkel haar naam eer aan: midden in de zaak staat een grote ronde opstelling met een keur aan bijzondere losse bloemen. Een echte eyecatcher en snoepwinkel voor degenen die graag zelf hun boeketten samenstellen. Kant en klare boeketten staan er ook, allen speels gemengd in veldboeket stijl.

bloemen eyecatcher

Eigenaresse Joëlle Serier is niet aanwezig, maar haar collega Lotte vertelt dat de verkoop van losse bloemen, naast bruidswerk en rouwwerk, een van hun specialisaties is: “We kopen kleine aantallen in, maar wel heel veel verschillende variëteiten. We zijn dol op seizoensbloemen en genieten momenteel bijvoorbeeld erg van de prachtige Delphiniums en Dahlia’s.”

Bas Uijlings fotografie 012boekettensocial   

Bijzonder Bloemen staat te midden van de grote nieuwbouwwijk Vathorst in Amersfoort. Op 3 september aanstaande vieren zij hun tweejarig jubileum. “De winkel loopt goed, vertelt Lotte. De wijk breidt steeds verder uit en er wonen veel tweeverdieners. Wij richten ons op particulieren en woningaankleding, dus het is een goede plek voor ons.”

Je begrijpt dat we enorm hebben uitgepakt met de bloemen op haar bruiloft

In een jonge wijk als deze wordt ook veel getrouwd en dat betekent veel bruidswerkopdrachten voor Bijzonder Bloemen. “Bruiloften zijn natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Soms zitten er grote klussen bij, zoals de hele aankleding van een hotel in Amsterdam. Hiervoor regelden we een roze loper, verzorgden we pilaren met grote vazen, stoelversiering en een uitbundig bont bruidsboeket”. En niet alleen klanten wagen de sprong, ook Joëlle zelf is onlangs getrouwd. “Je begrijpt dat we enorm hebben uitgepakt met de bloemen op haar bruiloft”, glimlacht Lotte.

BB interieur2

Blijf bij je visie en eigen stijl

Bijzonder Bloemen onderscheidt zich met een duidelijke stijl en sfeer. “Daar wijken we dan ook niet van af. Bij ons zal je nooit 50 tulpen voor 5 euro in de winkel zien, maar dat verwachten klanten ook niet bij ons. Mensen komen naar ons toe voor de bijzondere bloemen en planten en exclusief aardewerk van merken als DesPots en Ecri-living”, verklaart Lotte het succes. Gevraagd of ze nog tips heeft voor collega bloemisten, zegt zij: “Blijf bij je visie en eigen stijl. Laat je specialisme zien en blink daar in uit!”

vaasjes etalage 

Meer over Bijzonder Bloemen op hun website.