De PANTONE trendkleur voor 2018 is bekend

Pantone’s keus voor volgend jaar is een mystieke paarse tint: Ultra Violet. De kleur doet denken aan iets wonderlijks en magisch en het standpunt van Pantone over hun prachtige keus is op zichzelf al mysterieus.

“Inventief en fantasierijk, Ultra Violet belicht de weg naar wat nog komen gaat. Een dramatisch provocerende en bedachtzame paarse tint, PANTONE 18-3838 Ultra Violet communiceerd originaliteit, vindingrijkheid en visionair denken: iets wat ons naar de toekomst leidt.”

Het is een dromerige en gewaagde kleur die hint naar wat is en zou kunnen zijn. Het is bijna onmogelijk om je vinger te leggen op het gevoel dat het oproept. Door de geschiedenis heen heeft de kleur paars vele gefascineerd. Het is een symbool geweest van onconventionaliteit, uniekheid en artistieke begaafdheid. Bovendien, in deze wereld vol overstimulatie, wordt paars geassocieerd met mindfulness-praktijken, waardoor het een zeer geschikte kleur is in het hedendaagse leven.

De nieuwe trendkleur nodigt en daagt je uit te experimenteren met de weelderige tint in de ontwerpen die je nog gaat maken. Pantone geeft wat thema kleurharmonieën om te zien hoe goed 'Ultra Violet' gecombineerd kan worden met andere prachtige kleuren.

pantone colour harmonies

Ben jij klaar om de nieuwe 2018 Pantone-kleur een hoofdrol te geven in uw bloemstukken? Maak een beginnetje door je te laten inspireren door een aantal 'Ultra Violet' voorbeelden en zo je arrangementen, decoraties en andere ontwerpen meer kleur te geven.

Paarse creaties
Denk je na over paars? Denk dan aan bloemen zoals Lisianthus, Allium, Hydrangea, Orchideeën, Dahlia en planten zoals de kleurrijke Bromelia soorten.

Pantone 2018 voorbeelden

Je kan meer interessante designs vinden op onze inspiratie pagina. Wil je gelijk aan de slag gaan? Probeer deze stap voor stap voor een Ultra Violet Hydrangea design.

 Step by step exerpt

Laat je betoveren door deze paarse tint en laat het je leiden naar nieuwe design ideeën. the purple tone captivate you and lead you to new design ideas. Creëer iets aparts met de trendkleur van 2018!


Bron: Pantone