De vijf Emoties van Mischa Hulshof

27 lentes jong is bloemstylist Mischa Hulshof. Toch mocht hij al de bloemarrangementen schikken voor menig Hollywoodster en Saoedische princes. Vanuit zijn atelier in de kas van Sluistuinen bij Alkmaar ontwerpt hij daarnaast ook al jaren de bloemige omlijsting voor de collectiepresentaties van Summum Woman.

HAPPY

Ik ben eigenlijk altijd wel happy. Zo word ik bijvoorbeeld al blij als het zonnetje schijnt en maakt lekker eten mij ook heel gelukkig. Daarnaast word ik erg happy van ‘gekke’ dingen, dingen die buitengewoon en vernieuwend zijn. Tevens vind ik: ‘ben wie je bent’ en vertrouw op jezelf want dat maakt je pas echt happy!

 

STOM

Ik vind het stom als mensen niet openminded zijn met betrekking tot creativiteit. Ook irriteer ik me aan mensen die geen gevoel voor humor hebben. Want met mensen kunnen lachen vind ik heel belangrijk zowel op de werkvloer als privé. Overigens vind ik het stom dat veel mensen iets doen wat ze niet leuk vinden. Dan denk ik waarom doe je dat dan..

 

HOOP

Ik hoop dat al mijn dromen mogen uitkomen en daarnaast hoop ik veel vernieuwing te mogen brengen in het bloemenvak. Kwaliteit en ambacht vind ik heel belangrijk en ik hoop dat meer mensen dat weer gaan waarderen.

 

TROTS

Ik ben er trots op dat ik altijd luister naar mijn hart. Hoewel dit niet altijd tot de verstandigste beslissing leidt, heeft het naar mijn ervaring tot nu toe wel altijd goed uitgepakt. Tevens ben ik trots op mijn ervaringen in zowel Nederland als in het buitenland en ben ik benieuwd naar wat er komen gaat. Ik ben dan ook niet bang voor het onbekende!

 

SPIJT

Ik vind spijt een groot woord. Ik vind namelijk dat je in het NU moet leven en elke dag het mooiste eruit moet halen. Natuurlijk zijn er dingen waarvan ik had gedacht 'jammer dat ik dat niet heb gedaan' maar spijt heb ik nooit.

 

Ik geef het stokje graag door aan Anton van Duijn.