Vijf emoties van Tina Parkes

 

 

Tina Parkes begon haar carrière in de bloemenbranche al op zestienjarige leeftijd, is de enige Engelse bloemist met een Nederlandse master in bloemschikken en mede-oprichtster van The Academy of Floral Art. Samen met haar collega Julie Collins heeft zij een unieke opleidingsplek gecreëerd voor zowel de professional als de hobbyist.

GELUKKIG

Dit is mijn favoriete emotie. Als floral designer vind ik het geweldig als ik tijdens een wandeling iets vind wat me volop inspireert. Een zaaddoos bijvoorbeeld, met een fantastische structuur of bijzonder openingsmechanisme. Of een tere tak die bedekt is met kleurrijke korstmossen, waar je talloze dingen mee zou kunnen maken. Als docent word ik gelukkig als ik zie hoe studenten hun worstelingen te boven komen. Hoe ze gloeien van euforie als iets toch gelukt is, terwijl ze dat vooraf niet hadden gedacht. Dat is heel speciaal. 

Geluk is voor mij zoveel mogelijk in een blije gemoedstoestand proberen te zijn. Op die momenten gebeuren dan juist nog meer dingen waar ik gelukkig van word. 

STOM

Vind ik geen leuke term maar voor mij betekent het dat ik erken dat ik sommige dingen die mij vreemd zijn, niet begrijp. Dat is alles. Ik zie het als aanleiding om mijn best te doen een mening, idee of concept verder te onderzoeken. 

HOOP

Iedere dag weer hoop ik mijn studenten te inspireren. Ik ben dankbaar dat ik dit fantastische werk mag doen, samen met de mensen die ik bewonder en lief heb. 

TROTS

Trots ben ik op mijn studenten wanneer ze zich dapper tonen en dusdanig in zichzelf geloven dat ze over hun eigen grenzen durven te gaan. En ik ben trots op mijn partner, vrienden en familie en hen extreem dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun die ze mij altijd hebben gegeven. 

SPIJT

Ik heb goede en slechte beslissingen genomen en al deze beslissingen zijn onderdeel van mijn reis. Ze hebben mijn pad gevormd en mij gebracht waar ik nu ben.