Floral Fashion Show op 2019 Kunming International Flower Expo, China

Toonaangevende floral fashion show door Pim van den Akker.

Onder leiding van gerenommeerd floral designer Pim van den Akker van Flower Factor werd er op de eerste dag van de Kunming International Flower Expo een spectaculaire florale fashion show verzorgd. Elf internationale modellen showden de resultaten van een vijfdaagse masterclass van Flower Factor waarin 21 studenten bloemsierkunst aan de slag gingen met florale fashion.

De Chinese studenten van Sikastone Floristry Education werden uitgedaagd om van begin tot eind een florale fashion collectie te ontwerpen. Pim van den Akker, creative director van Flower Factor, en floral designer Roos van Unen gingen samen met de studenten aan de slag. Inspiratie werd gezocht in de toepassingsmogelijkheden van voornamelijk natuurlijke materialen. Vermalen IJslands mos, flinterdunne laagjes berkenbast, fijn zaagsel en fluweelachtige bladsoorten vormden de basis voor spectaculaire jurken.

Niet zomaar een masterclass

china

De vijfdaagse Floral Fashion masterclass bij Chinese Sikastone Floristry Education opleidingsinstituut door Flower Factor was een unicum. “Het vergt een zekere toewijding en vrije verbeeldingskracht van de studenten in kwestie. Een volledige andere bloembeleving in de vorm van fashion is iets wat ik met iedereen wil delen door middel van educatie. Maar er dient een hoog niveau neergezet te worden in een Floral Fashion show. Alleen dan wordt het een succes”, aldus Pim van den Akker.

De intensieve masterclass wierp haar vruchten af. Na vijf dagen stond er een nieuwe collectie floral fashion klaar om te worden getoond op één van de belangrijkste expo’s in China. Tijdens de meerdaagse masterclass maakten de studenten grote sprongen. Zowel in techniek als creativiteit, maar ook het zelfvertrouwen van een nieuwe generatie floral designers is gegroeid.

Van niets naar iets

china 4

“Door met niets te beginnen, zelfs geen bestaand kledingstuk, heb je alle vrijheid om tot iets compleet nieuws te komen, iets buitengewoons” vertelt Pim. “Zonder een bestaand kledingstuk om op voort te borduren, werden de studenten gedwongen om goed nadenken over het proces. De basis moest technisch kloppen zodat het florale kledingstuk niet tijdens de show uit elkaar valt. Ook diende de jurk op maat gemaakt te worden. Al met al een grote uitdaging”.

Ontlading na een intensieve meerdaagse masterclass

china 3

De show was een feestelijke afsluiting van een intensieve week waarin florale creativiteit en fashion bij elkaar kwam. "De jurken, getoond door internationale modellen, haarstijl, make-up, de juiste muziek, belichting en het enthousiasme van het publiek. De kroon op het werk!” aldus Roos van Unen van Flower Factor.

“De studenten hebben veel geleerd in een korte tijd. Hun vaardigheden en zelfvertrouwen hebben zich vertaald in deze prachtige show: dat maakt het resultaat nog waardevoller”, vat Pim samen.

Nieuwsgierig?

Bekijk de korte video impressie hier. Bent u ook geïnteresseerd in de events en masterclasses die Flower Factor kan verzorgen? Informeer naar de mogelijkheden via info@flowerfactor.nl