Flower Factor en BLOOM's bundelen de krachten

 

 

Samenwerking trapt af met publicatie video 'How to make a Secret Orchid Garden' in het kader van Dag van de Orchidee.

Flower Factor, het internationale inspiratieplatform voor de bloemist en het gerenommeerde Duitse BLOOM’s hebben afspraken gemaakt over een intensieve samenwerking. Bloemsierkunstenaren en oprichters van beide organisaties Pim van den Akker en Klaus Wagener hebben met hun platforms hetzelfde doel voor ogen: de bloemenbranche ondersteunen met inspiratie en educatie. Eerste gezamelijke project: de video 'How to make a Secret Orchid Garden'in het kader van Internationale Dag van de Orchidee 2016.

Pim: “Een samenwerking tussen Flower Factor en BLOOM’s lag voor de hand want we hebben elkaar over en weer een hoop te bieden. Bovenal is Klaus een geweldige designer met wie ik graag samenwerk!” Recent was Pim in de studio van BLOOM’s te gast om daar een aantal designs te maken voor publicatie in BLOOM’s View, die januari 2017 verschijnt.

Dankzij deze samenwerking staan in de najaarseditie van BLOOM’s View die nu in de winkels in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk ligt, een aantal van de bij Flower Factor aangesloten kwekers. “Klaus heeft een aantal prachtige designs gemaakt voor Deliflor en LZ Orchidee. Deze kwalitatief hoogwaardige publicaties zijn een waardevolle manier voor kwekers om hun bereik onder Duitstalige bloemisten te vergroten”, aldus Pim.

Schermafbeelding 2016 09 01 om 07.55.58

Deze maand was Klaus op zijn beurt te gast in de nieuwe studio van Flower Factor. Waar BLOOM’s sterk aanwezig is in print, profileert Flower Factor zich met name online met ‘How to Make’ video’s. Klaus: "Het creatieve gebruik van bloemen en planten, goed vakmanschap en de huidige lifestyle waarin groen een belangrijke rol speelt zijn sleutel ingrediënten voor succesvolle groene ondernemingen. Flower Factor en BLOOM's verbinden precies deze zaken met elkaar." Klaus maakte drie How to make video's voor Flower Factor.

Vandaag is het Dag van de Orchidee 2016 en in dat kader maakte Klaus voor Flower Factor een spectaculair plantenarrangement met Opti-Flor orchideeën. Dat bloemisten niet vaak dergelijke grote stukken maken, snapt Pim maar al te goed: “Het gaat ons vooral om het inspireren, bijvoorbeeld om een bepaalde techniek eens uit te proberen. Of bepaalde kleur- of bloemencombinaties. Elementen waar iedere bloemist mee aan de slag kan.“

Bekijk hier de video waarin Klaus Wagener zijn ‘Secret Orchid Garden’ design stap voor stap laat zien.

Meer over Klaus Wagener op blooms.de