Flower Factor lanceert online educatie programma ‘Floral Design’

Bijzonder bloemwerk begint met een goede basis. Hiervoor dient iedere bloemist te beschikken over de nodige kennis, technieken en vaardigheden. Flower Factor geeft de bloemist graag deze handvatten en bundelde alle basistechnieken in het online educatie programma ‘Floral Design’.

12 hoofdstukken, 100 instructie- en inspiratievideo’s

online educatie programma 3

Het programma is de volgende stap in het lesgeven in bloemsierkunst, iets wat designer en creatief directeur van Flower Factor Pim van den Akker al jaren doet. Niveau 1 van het programma is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar en bestaat uit 12 hoofdstukken met daarin bijna 100 instructie- en inspiratievideo’s.

Pim van den Akker:

Toen mijn boek ‘Floral Design Manual’ verscheen, droomde ik al van het ‘verfilmen’ van de technieken. Zoals de meeste creatieve mensen zijn ook bloemisten vooral visueel ingesteld. Daarom laten we alle technieken die je als bloemist tot in de puntjes moet beheersen, zien in korte video's. Tijdens de cursus moedigen we bloemisten aan om hun ambacht te koesteren en te laten zien. Om zich te presenteren als professionals en hun klanten te verrassen met origineel bloemwerk. Een cursus om te groeien als bloemist!


"Niet alleen interessant voor beginners, maar voor iedereen die wil leren en groeien.”

online educatie programma 2

Onderwerpen die in niveau 1 aan bod komen zijn onder andere: de gereedschappen, ondergronden en technieken als lijmen, rijgen, vouwen en wikkelen. Ieder hoofdstuk wordt afgerond met een toets. Wanneer alle toetsen met goed gevolg zijn gemaakt, ontvangt de cursist een certificaat van deelname.

Het programma is zowel beschikbaar voor de individuele bloemist en hun medewerkers als voor studenten van de diverse groenopleidingen. In de afrondingsfase heeft Flower Factor Nederlandse en Engelse docenten bloemsierkunst uitgenodigd om niveau 1 te testen.

Julie Pearson, Floral designer en docent:

De videos en tutorials zijn geweldig en geven zoveel informatie. Ik moet toegeven dat ik veel nieuwe dingen heb geleerd. Ik heb er veel plezier aan beleefd. En mogelijk bewijst het dat het programma niet alleen interessant is voor beginners, maar voor eenieder die de wens heeft om te leren en te groeien.


Vanaf nu verkrijgbaar in de webshop

online educatie programma 1

Een aantal vakopleidingen heeft reeds interesse getoond om Flower Factor’s online educatie programma op te nemen in hun opleiding als aanvulling op de reguliere lesstof.

Niveau 1 van het online educatie programma ‘Floral Design’ is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels en is vanaf nu beschikbaar in de webshop van Flower Factor.

We werken momenteel hard aan het vervolg, Floral Design - niveau 2. In de volgende modules gaan we aan de slag met meer ingewikkelde technieken, alternatieve gereedschappen en prikkelen we de creativiteit door met onverwachte materialen te werken. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat wil Flower Factor graag laten zien!