Flower Factor presenteert online Floral Design cursus - niveau 2

Bloemisten kunnen hun creativiteit volledig de vrije loop laten in de tweede online Floral Design cursus van Flower Factor. Waar in niveau 1 een goede basis centraal stond, gaat het in dit deel om verdieping, origineel materiaalgebruik, bijzondere technieken, het creëren van spannende contrasten én de commerciële kant van bloemsierkunst.

Meer dan 100 techniek- en inspiratievideo’s verdeeld over 16 hoofdstukken prikkelen de creatieve geest van (aankomende) bloemisten en laten zien hoe bijzonder en onderscheidend bloemwerk binnen handbereik is.

Een goede basis, en nu verder

Pim van den Akker, internationaal vermaard bloemsierkunstenaar, creatief directeur van Flower Factor en auteur van onder andere het boek ‘Floral Design Manual’:

Niveau 2 daagt cursisten vooral uit. Stimuleert hen om materialen met andere ogen te bekijken. Om (weer) buiten de gebaande paden te denken en om te experimenteren. Want alleen door uitproberen en je ideeën de ruimte te geven om te ontwikkelen, kom je verder. En dat is belangrijk in deze tijd waar je als bloemist met creativiteit en ambacht je moet onderscheiden van andere aanbieders.

 

Een florale kennisbank vol inspiratie

oep screenshot promo

Naast verdieping van de in niveau 1 geleerde technieken, worden ook nieuwe technieken geïntroduceerd zoals weven, buigen en klemmen. De mogelijkheden van deze florale technieken zijn eindeloos.

Daarnaast komen er meer speciale bloemschikstijlen aan bod, waaronder de guirlande en festoen maar ook rouwwerk en bruidsbloemwerk. Ook is er aandacht voor de commerciële kant van het vak. Hoe zet je ideeën om naar verkoopbare bloemsierkunst? En welke elementen bepalen de prijs?

Na ieder hoofdstuk volgt er een afsluitende toets. Wanneer alle toetsen met goed gevolg zijn afgelegd, ontvangt de cursist een certificaat.

 

Voor bloemisten en studenten die willen groeien
oep

Het programma is zowel beschikbaar voor de individuele bloemist en hun medewerkers als voor studenten van de diverse groenopleidingen. Een aantal vakopleidingen heeft reeds interesse getoond om ook niveau 2 van Flower Factor’s online educatie programma op te nemen in hun opleiding, na eerder al niveau 1 te hebben gebruikt als aanvulling op de reguliere lesstof.

De online Floral Design cursus – niveau 2 is vanaf vandaag beschikbaar in het Nederlands en verkrijgbaar in de webshop. Ook is er een gratis proefversie beschikbaar. Floral Design - niveau 2 zal in het najaar ook in het Engels verkrijgbaar zijn.

Floral Design – niveau 1, bestaande uit 12 hoofdstukken en bijna 100 instructie- en inspiratievideo’s is eveneens verkrijgbaar in de webshop.