Groenbranche Trends 2017 bekend

Tuinbranche Nederland, Branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland maken de Groenbranche Trends 2017 bekend voor de sierteeltsector.

Tijdgeest 2017

Het huidige intensieve tijdperk schudt ons wakker en onze maatschappij verandert in korte tijd ingrijpend. Langzaam dringt het besef door dat we ons gedachtegoed moeten bijstellen om onze eigen blik aan te passen. We krijgen het gevoel dat we verscheurd worden tussen onze oude denkbeelden en de nieuwe denkkaders die de wereld van ons vraagt. Het intensieve tijdperk waarin we onze gedachtegoed herzien, uit zich in drie stromingen voor de groene branche: de zoektocht naar de waarheid, opzoek naar evenwicht en de nieuwe regels van het spel. Om een goed begrip van de stijlveranderingen te krijgen zijn de  te verwachten behoefteveranderingen van de consument in kaart gebracht. Dit noemen we de tijdgeest. Die zijn vervolgens vertaald naar vier stijltrends, te weten Harmonise,Equalise, Energise en Rebel.

Hieronder vind je een korte beschrijving van de vier stijltrends. Wil je alles over de stijltrends lezen? Kijk dan op Bloemenbureau Holland

Harmonise

We omringen ons met bloemen en planten die een symbolische functie hebben. Natuurlijke, ronde vormen laten ons tot rust komen. Typerend zijn de natuurlijke patronen en dessins, afgeleid van bloemen en planten. Groen staat centraal binnen het kleurenpallet met daarnaast positieve en rustige kleuren als lichtgeel en accenten van roze en lila.

Equalise

De combinatie van diverse ongebruikelijke materialen en een mix van romantische kleuren en felle kleuren creëren een nieuwe harmonie. Zowel vrouwelijke bloemdessins als mannelijke minimalistische dessins met kleine ruitjes en streepjes, zijn belangrijk.

Energise

Uit alles straalt een winnaarsmentaliteit waarmee we laten zien dat we de wereld aan kunnen en fit en actief de nieuwe tijd in gaan. We creëren een ontspannen en toch actieve plek door fris, krachtig en functioneel met elkaar te combineren. Dat is te zien in krachtige, strakke bloem- en bladvormen, in opvallende kleurbanen. Energieke kleuren in combinatie met een lichtere of vergrijsde tint staan hierin centraal. De strakke, geometrische materialen en dessins hebben sportverwijzingen zoals strepen, stippen en honingraadstructuur.

Rebel

Bloemen en planten zijn mooie producten om deze behoefte in te vullen, door het gebruik van onverwachte kleurcombinaties en vormen. Standaardregels worden los gelaten en we krijgen de kans ze eigentijds en totaal anders te gaan zien. Alles kan, alles mag!

Bron: Bloemenbureau Holland

Schermafbeelding 2016 08 08 om 12.14.51
Foto: Bloemenbureau Holland