Grootouderdag 2016

 

 

Op 2 oktober aanstaande is het Grootouderdag! Overgewaaid vanuit Italie is het nu tijd om ook Nederlandse opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten met mooie bloemen of planten.

Grootouders hebben een belangrijke plek in ons hart. Als hoofd van de familie, als steun en toeverlaat en steeds vaker ook als oppas. Zo’n 72 procent van de Nederlandse grootouders past tegenwoordig op hun kleinkinderen. Reden genoeg om een speciale dag in het leven te roepen om de opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten: Grootouderdag.

In Italië bestaat Grootouderdag al veel langer. 'Festa dei Nonni' word daar sinds 1997 gevierd en is sinds 2005 zelfs een erkende feestdag. De datum van 2 oktober is niet per toeval gekozen; op deze dag eren katholieken van oudsher hun beschermengelen. En hoe grootouders beter te bedanken dan met mooie bloemen of planten, die de groei en bloei van kleinkinderen symboliseren.

Charles Lansdorp, grondlegger van ‘Festa dei Nonni’ initieert de uitbreiding van Grootouderdag wereldwijd. In Nederland werkt hij samen met VGB maar ook de internationale bloemistenorganisatie Florint heeft de dag omarmt. Naast de steun van diverse partijen als Foundation I Felini di Tanja Kok, Chrysal International, Florbusiness, Faxiflora, Dümmen Orange, Schoneveld breeding, Amigoplant, Van der Plas, Barendsen, OZ-Export, Hamifleurs, en Lievaart Expeditie, heeft zelfs Paus Francis laten weten achter Grootouderdag te staan! 

Meer over Grootouderdag:

Grootouderdag biedt interessant potentieel voor de handel

Grootouderdag ook in Nederland

Official support is growing for Grandparents Day

foto's: Chrysal/Charles Lansdorp