Interactief educatie programma voor basisschoolleerlingen 'Groen Doen in de Klas!' van start

Op woensdag 21 maart, de start van de lente, neemt waarnemend burgemeester van de gemeente Westland, Agnes van Ardenne-van der Hoeven het eerste werkboekje van de leerlijn Groen Doen in de Klas! uit handen van initiatiefnemer Pim van den Akker in ontvangst. Vervolgens worden deze unieke werkboekjes uitgedeeld aan de leerlingen van groep 5 van basisschool De Kameleon in 's-Gravenzande.

Vanaf deze lente kunnen basisschoolleerlingen in groep 5/6 aan de slag met een b(l)oeiend lesprogramma over bloemen en planten. Groen Doen in de Klas! is een initiatief van Pim van den Akker, bloemsierkunstenaar en oprichter van Flower Factor, en van Young Crowds, specialisten in educatieve content. Groen Doen in de Klas! is inmiddels al voor bijna 20.000 basisschoolleerlingen besteld.

Als de generatie van de toekomst zich bewust is van groen, dan heeft de bloemen- en plantensector wereldwijd toekomst.

Voorkant lente boekje Groen doen in de klas

Het programma bestaat uit vier edities, één voor ieder seizoen. In het werkboekje staan creativiteit en kennis over de bloemen- en plantensector centraal. Leerlingen steken de handen uit de mouwen en in de aarde met afwisselende en interessante opdrachten.

Naast het werkboek is er ook een interactieve, digitale leeromgeving met video's en extra opdrachten. Hier kunnen de leerlingen onder andere twee jonge verslaggevers volgen die in de wereld van de groenbranche duiken en kwekers, bloemisten en veilingmeesters het hemd van het lijf vragen.

Pim van den Akker van Flower Factor: "We willen kinderen de schoonheid, emotie en diversiteit van bloemen en planten laten ervaren en hun creativiteit prikkelen. Als de generatie van de toekomst zich bewust is van groen, dan heeft de bloemen- en plantensector wereldwijd toekomst. Voor mij persoonlijk is met de lancering van Groen Doen in de Klas! een grote ambitie uitgekomen: de mogelijkheid om kinderen vanaf jonge leeftijd te enthousiasmeren voor groen."

Henriëtte van der Mark van Young Crowds:

Het belang van het kweken, verzorgen en genieten van bloemen en planten moet weer worden teruggebracht onder de jeugd. Met Groen doen in de Klas! hebben we een lesprogramma ontwikkeld dat direct aansluit op de kerndoelen in het basisonderwijs op het gebied van 'Natuur en techniek'.

 

groen doen in de klas logos

De uitreiking van de eerste werkboekjes vindt plaats op woensdag 21 maart aanstaande op basisschool De Kameleon, Eikenlaan 50, 2691 EE 'S-Gravenzande, tussen 11.30 uur en 12.00 uur. Graag aanmelden bij: r.pelle@youngcrowds.nl

Het initiatief Groen Doen in de Klas! is gesteund door vele mensen uit de groenbranche. Financieel is Groen Doen in de Klas! mede mogelijk gemaakt door:

  • Stimuflori
  • VBW
  • Plantion
  • Gemeente Westland
  • Air so Pure
  • Smithers-Oasis
  • Barendsen