Keukenhof is weer geopend

Er zijn ook dit jaar weer bijzondere tuinen te bewonderen, waaronder De Gouden Eeuw- tuin, een Vintage-tuin en een Delfts Blauw-tuin.

THEMA

Het Keukenhof thema voor 2016 is “De Gouden Eeuw”, de periode waarin Holland rijk werd door de wereldwijde handel. Hoogtepunt in het themajaar vormt het bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau Paviljoen. Dit mozaïek toont een Delfts Blauw tegel waarin de handel over zee en rijke Amsterdamse grachtenpanden zijn afgebeeld. Het mozaïek heeft een afmeting van 250m2. Er zijn 100.000 bloembollen gebruikt; tulp, muscari en krokus.
De Gouden Eeuw vormt naast het bloemenmozaïek een inspiratie voor de vele bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen. Nieuw in 2016 zijn een Gouden Eeuw-inspiratietuin en een Delfts Blauw-tuin.

BLOEMENSHOWS

Vijfhonderd kwekers stellen hun mooiste bloemen ter beschikking en toonaangevende arrangeurs maken er unieke shows van. Niet alleen buiten, maar ook binnen laat Keukenhof bolbloemen, snijbloemen en potplanten zien. In het Oranje Nassau Paviljoen kunt u genieten van een kleurrijk schouwspel, dat er elke week weer anders uitziet. Het Willem-Alexander Paviljoen toont vele duizenden tulpen. De laatste 12 dagen dat het park open is, is hier de grootste lelietentoonstelling ter wereld te bewonderen. Het Beatrix Paviljoen laat u 8 weken lang genieten van orchideeën en anthuriums.

Kijk voor meer informatie op www.keukenhof.nl

Bron: Keukenhof