Lucinda's verslag van Alden Biesen

Lucinda, een gedreven Floral Designer die voor de tweede keer de opdracht kreeg om tijdens Fleur Amour in Alden Biesen een ruimte aan te kleden. Zoals ze is heeft ze mooie gedachtes achter haar werk. Special voor Flower Factor heeft ze hier een artikel over geschreven en neemt ze je even mee in haar wereld.

Het vangen van genezing van de natuur, in een compilatie van een object van 3m. hoog en 10m. lang. De basis van hout staat voor de processen in het leven, elke stok is een les, deze met elkaar verbonden staan voor een solide basis, toelopend naar een centrumpunt. Het pad van een proces naar jouw doel. Jouw licht. Bijgestaan door de natuur, die zich in het bloemwerk uit. Zachte tinten en speciale bloemen, welke rust en eenvoud uitstralen, maar zo mooi in balans staan, ookal zijn er contrasten zoals geel en paars. Zoals ook in het leven contrasten zullen zijn in bijvoorbeeld eenzaamheid en geluk, in boosheid en begrip, ego en liefde.

Een uitbeelding voor eenieder die het wel eens niet meer ziet zitten, stress heeft, niet weet wat zijn/haar doel is in het leven, wat het leven ze heeft gebracht en hen bijdrage is aan de omgeving of de wereld. ‘Wat is mijn talent, wat is mijn doel…’ Voor eenieder wil ik hiermee aangeven, zoek de natuur op, zij zal jou de weg wijzen. Luister naar de vogels, het water... Voel de wind en de krachten van het weer… Zie de schoonheid van flora en fauna… Proef al het zoets de natuur biedt… Ruik de zee en vers beregend gras… Stel de vragen ‘wat te doen’ tijdens een lange wandeling… en vind de rust en antwoorden in de natuur…

De trechtervorm is gemaakt uit 1350 stokken onbehandeld en -bewerkt hout, verbonden middels een luchtdruk tekker en 6000 krammen van 2,5 centimeter. De structuur is opgezet vanuit een boog welke ik nauwkeurig heb berekend en waarvoor ik mijn schoolperiode skills weer even heb moeten oprakelen! Elke start/ basis op de grond is hetzelfde; 3 hoeken van 120˚, 3 hoeken van 90˚, wederom 3 hoeken van 120˚ en uiteindelijk 3 losse stokken om bovenin te verbinden. Dit aan beide zijde hetzelfde. Door deze boog steeds te herhalen, maar iets in te krimpen (dit ging op gevoel), verkleinde elke volgende boog in kleine stappen, om uiteindelijk een aflopende trechter naar de ramen te worden. Ook op de grond maakte ik een nauwkeurige uitmeting van een doorloop van 120cm. De buitenste stok stond 90˚ op de grond, de binnenste op 45˚ en de middelste er tussenin. Zonder uitmetingen kan een vorm nooit zo perfect naar 1 punt lopen. OASIS raquette® 66, werden speels, als een muziekspel tussen de structuur geplaatst en daarna de bloemen op gelijke hoogte, doch lichte verspringing geschikt. Alles gemaakt van ‘gevonden’ materiaal, waardoor de kosten nihil waren! Yeahhh #artwithtrash Trots op het resultaat en alle complimenten!

Tijdens de opbouw kreeg ze hulp van vier studenten, dit was nodig om deze constructie goed in elkaar te zetten en Hanky Frerejean die hielp met de bloemen. De volgende bloemen zijn verwerkt:

Roos Copperfield (en 1 groen nieuw soort zonder naam)
Viburnum sneeuwbal
Gele Dahlia's
Craspedia drumstick
Grassen
Alcea x Alcanthea 'Park Allee' en 'Park Frieden'
Thalictrum delavayi
Knihofia Limelight
Iris germanica
Mierikswortel blad
Rudbeckia herbstsonne en milkshake
Zuring
Typha sigaren

 

Foto's: Luncinda van der Ploeg