Meer bloemen en planten in de horeca!

Nog veel te vaak staan er op de tafeltjes in restaurants, cafés en hotels zielige planten en verwelkte bloemen. Bloemisten kunnen dat beter! Mooie bloemen en planten dragen bij aan de beleving in de horeca en zorgen voor een fijne sfeer. Wij denken dat er grote kansen liggen voor bloemisten bij de horeca.

Als we meer bloemen en planten in horeca gelegenheden willen zien, dan kunnen bloemisten daar voor zorgen! Het draait allemaal om kennis en creativiteit, iets waar bloemisten ruimschoots over beschikken. Om bloemisten te inspireren, hebben we de horeca als thema in een serie posts op onze sociale media kanalen, gebruikmakend van de hashtag #floristscandothat. Zo hopen we bloemisten een duwtje in de rug te geven om collega ondernemers met horecazaken te benaderen en hen de helpende hand te reiken als het gaat om de aankleding met bloemen en planten.

Kies sterke bloemen! 

Als je bloemwerk voor de horeca maakt is het slim om voor sterke bloemen te kiezen. Denk aan bloemen met een lang vaasleven en die tegen een stootje kunnen.

Een voorbeeld hiervan zijn snij orchideeën. Met hun elegante en imposante uiterlijk is het een prachtige bloem voor statement bloemwerk in een restaurant. De Cymbidium is in vele kleuren verkrijgbaar en staat symbool voor vriendschap. Perfect dus om te gebruiken in horeca gelegenheden! 

Horeca Campagne Cymbidium Info groot barstuk Pim van den Akker2
In dit bloemwerk van Pim van den Akker, zijn diverse takken snij Cymbidium geplaatst in een ondergrond van berkenstammen, die steeds opnieuw gebruikt kan worden. 

Onderhoudsarme planten

Hetzelfde geldt voor planten; hoe sterker en onderhoudsarmer de planten zijn, hoe beter ze het zullen doen in verschillende horeca gelegenheden. Denk aan Kalanchoë, Anthuriums en Bromelia's, die goed bestand zijn tegen weinig water en een nieuwsgierige aanraking van bezoekers. Planten brengen niet alleen schoonheid en sfeer maar zuiveren ook de lucht. Deze kennis kan de bloemist op tafel leggen om eigenaren van horecazaken als klant binnen te halen. Naast kennis hebben bloemisten natuurlijk vooral ook veel creativiteit te bieden! Het toevoegen van waarde door bijzondere arrangementen te maken die passen bij de sfeer van de desbetreffende zaak, dat is waar bloemisten het verschil maken. #floristscandothat

Horeca campagne 2019 Kalanchoe roos 3

In deze vlog deelt chef kok Yuri Verbeek van 'De Kokkerie' zijn wilde ideeën over bloemen, planten en de horeca.

Meer inspiratie voor bloemen en planten in de horeca kun je vinden op onze Instagram account (of zoek op #floristscandothat) en onze Facebook pagina