Pim blogt: Upcycling

 

 

Omdat het beter is voor het milieu, omdat je er geld voor materialen mee uitspaart of omdat het je simpelweg een uitdaging vindt: het hergebruiken van oude materialen is sowieso een goed idee!

Aflevering 1: Doorgezakte leren bank word setje fraaie potten

De tijd waarin we leven vraagt om een grote mate van creativiteit, om anders tegen dingen aan te kijken en anders met je materialen om te gaan. Ik zie het persoonlijk als uitdaging om grenzen op te zoeken, ook als het gaat om het recyclen van materialen. Ik denk dat wij als bloemisten meer kunnen doen op het vlak van hergebruik. In materialen die doorgaans als afval worden beschouwd, zie ik mogelijkheden. Gewoon door er anders naar te kijken en te bedenken hoe je iets zou kunnen gebruiken.

In materialen die doorgaans als afval worden beschouwd, zie ik mogelijkheden.

Lopend over straat of snuffelend op een rommelmarkt kom ik tot allerlei nieuwe inzichten. Een kapotte binnenband van de fietsenmaker kan zomaar het ultieme materiaal zijn om een vaas mee te bekleden. Maar ook een oude bank langs de kant van de straat, klaar om naar de stort te gaan, is voor mij een kleine schat.

Het is haast als een natuurlijk beweging die mij naar die bank leid. Ik heb het oude doorleefde leer los gesneden zodat ik het kon verwerken tot iets nieuws. In dit geval een set mooie plantenpotten. Klein dagelijks geluk in de zoektocht naar materiaal, zo ervaar ik dat. Dat kleine geluk brengt ons verbazing zodra we onze creativiteit er op los laten.

De komende tijd zal ik met enige regelmaat mijn rommelmarkt vondsten, hergebruik-ideeën en gerecyclede creaties met jullie delen. Ik ben benieuwd of er meer upcycle-fanaten zich onder jullie bevinden en zo ja, dan ben heel benieuwd wat jullie maken van onverwachtse oude materialen. Ik zie jullie voorbeelden graag! Mail ze naar redactie@flowerfactor.nl of deel ze met ons op Facebook.

Op naar nog meer inspiratie over en weer.
Pim van den Akker