Stap voor Stap: een verrassend bloemwerk met Solomio

Een foto tutorial van Pim van den Akker om je een andere manier te laten zien om Dianthus te presenteren. Geen vaas nodig!

De kleurrijke Solomio® is de perfecte bloem om dit verrassende bloemwerk mee te maken. Met slecht een paar materialen en 15 minuten de tijd, kun je dit interessante en commerciële bloemstuk maken. En je kunt de basis steeds opnieuw gebruiken.

MATERIALEN

solomio design ingredients uitgesneden

Voor dit bloemwerk heb je nodig: Solomio® Dianthus van HilverdaKooij, gedroogde eucalyptus, een glazen schaal om te dienen als mal, een lijmpistool en een mooi bord met opstaande rand


HOE MAAK JE HET
Zorg dat je je gereedschap zoals het lijmpistool en mesjes binnen handbereik hebt. Verwijder alle blaadjes van de stelen van de Solomio®.

Stap 1:

Gebruik de glazen schaal als mal. Leg hem ondersteboven neer en 'freestyle' hier met hete lijm een mand-vorm op: 

hot glue on bowl

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte over laat om de lijmvorm er straks af te halen als deze afgekoeld is, zeker wanneer je een schaal met voet gebruikt zoals in dit voorbeeld. Eenmaal afgekoeld en uitgehard plaats je het mandje van lijm ondersteboven op het bord. 

Stap 2:

Voeg de gedroogde eucalyptus toe door de takken door het mandje van lijm te weven: 

solomiodesign add dried fruits bijgesneden  

Stap 3:

Giet water in het bord en voeg de Solomio® toe. Snijd de stelen schuin af en zorg ervoor dat de bloemen voldoende water tot hun beschikking hebben:

solomio design endresult

Et voila!