The five emotions of Nelleke Bontje

Altijd een blije en energieke verschijning dat is Nelleke Bontje zeker. Ambitieus als ze is maakte zij op haar 19de al een wereldreis door Australië, avonturieren, het leven ontdekken en haar eigen weg vinden heeft haar veel gebracht. in 2011 begon zij te bloggen over bloemen en maakte ze instructie DVD's, nu is zij al 2 jaar een onmisbaar deel van het Flower Factor team. Lees over haar belevingen van de vijf emoties die we steeds aan een andere Floral designer stellen.

HAPPY

Ok ik voel me niet altijd happy maar ik ben het wel heel erg! Ik heb zo ontzettend veel in mijn leven waar ik heel gelukkig van word. Ik heb lieve vrienden en familie. Een super relatie vol liefde en ons eerste kleintje is onderweg! Mijn werk is natuurlijk te gek zowel bij Flower Factor en Pim van den Akker als alles wat ik kan doen met mijn blog Floralist.nl. Dingen gaan goed in mijn leven, ik ben goed voor het leven en het leven is goed voor mij!

Geluk overkomt je niet, daar werk je aan en ga je bewust mee om. Het is hoe je het leven ziet en ervaart, niet zo zeer wat er gebeurt in het leven. Ik check ook regelmatig bij mezelf of ik me nog gelukkig voel met wat ik doe, als dat zo is ga ik lekker door, als het niet zo is kijk ik hoe het komt en verander ik het als dat mogelijk is of geef ik het een andere draai.

STOM

Stomme dingen zijn nodig in het leven. Ja, zonder ‘stom’ is er geen ‘leuk’ net als dat er zonder nacht geen besef van dag is. Misschien wel diepzinnig maar zo is het. Als je dat weet kun je veel dingen in het leven beter accepteren. Ik vind dingen, mensen en situaties eerder ‘bijzonder’ en ‘verbazingwekkend’ dan echt stom…

En als je perse wilt weten wat ik ‘stom’ vind dan zijn het achterbakse en schijnheilige mensen… daar kan ik niet zo goed tegen. Al voel ik tegelijkertijd een soort van medelijden met hen dat ze het idee hebben op die manier te moeten leven om te overleven…

TROTS 

Ik ben heel erg trots op mezelf eerlijk gezegd. Als klein meisje was ik echt niet dapper of assertief, men ‘vergat’ mij vaak in de klas en ik durfde in groepen niet meer dan mijn naam hardop te zeggen. Als ik dan nu kijk naar wie ik ben, wat ik allemaal doe,  gedaan heb en wat ik bereikt heb ik mijn leven, dan kan ik nu al een prachtig mooi museum inrichten. 

Ik heb eraan gewerkt te worden wie ik ben en dat maakt me ontzettend trots.

HOOP

‘Je moet altijd wat te wensen overhouden’ en altijd een droom hebben om verder te komen, waar je naar toe kan werken en groeien. Is dat het zelfde als hoop…?

Misschien vind ik ‘Hoop’ wel een gek woord, het klinkt zo passief. Ik werk aan dingen die ik beter wil krijgen. Ik leef gezond, ik doe goed en help waar ik kan, ik heb ontzettend veel liefde te geven, en al die dingen reflecteren op mijn leven.

Natuurlijk hoop ik op wereldvrede, dat iedereen op aarde gezond is en genoeg te eten heeft. Maar ik denk dat dat een grote illusie is.. Misschien evalueren we met z’n allen ooit naar een andere dimensie of bewustzijnsniveau net als de Maya’s, waar alles goed is. Maar tot die tijd heeft de mensheid heel erg veel te leren onder andere dat de aarde zichzelf in balans houdt (wat overigens niet wil zeggen dat iedereen alles maar op z’n beloop moet laten).

SPIJT

Tja spijt…. Ik heb wel spijt gekend in mijn leven maar dat zijn nu vooral leermomenten geworden. Ervaringen die ik nodig heb gehad om te groeien en wijzer te worden. Ik heb de momenten nodig gehad om te leren voor mezelf op te komen, duidelijker te zijn en om te ervaren hoe naar het is anderen iets vervelends aan te doen. 

Nu handel ik altijd oprecht, met de beste bedoelingen en intenties zodat spijt niet meer nodig is.