themaweken afscheidsbloemen bij Flower Factor

Flower Factor stelt de maanden september en oktober het maken van rouwwerk centraal met een reeks video tutorials, inspiratiefoto’s en interviews.

Een aantal van onze internationale ambassadeurs laten inspirerende voorbeelden zien van afscheidsbloemwerk, waaronder de gerenommeerde designers Alex Segura, Bea Beroy, David Ragg en Klaus Wagener. Flower Factor sprak tijdens hun bezoek aan de studio met hen over de culturele gewoontes rondom uitvaarten en bijbehorend bloemwerk in hun land. Deze interviewreeks is de komende weken te lezen op flowerfactor.nl

Want al is het een klein bloemwerk, ik wil het een ziel geven

Duitse bloemsierkunstenaar en oprichter van BLOOM’s Klaus Wagener was recent te gast in de Flower Factor studio. Klaus: “Vanwege het toenemend aantal crematies in Duitsland ten opzichte van begrafenissen, neemt bij ons de vraag naar urndecoraties toe. Ik vind het belangrijk om ook dan een betekenisvol design te maken. Want al is het een klein bloemwerk, ik wil het een ziel geven”.

De Spaanse designers Bea Beroy en Alex Segura van 5 Sentits Florals hebben voor Flower Factor een aantal video tutorials gemaakt met afscheidsbloemwerk in verschillende stijlen. “Ik vind het mooi om rouwwerk te maken, maar voor de Spaanse bloemist is het maar een klein deel van het werk, vertelt Bea. Dat heeft alles te maken met het Spaanse gebruik om overledenen binnen vierentwintig uur te begraven. Er is simpelweg geen tijd om iets moois te maken”.

rouwwerk wit papier Fuerte Adios Chocolat close1 Bea

De inspiratiefoto’s en ‘How to make’ video’s met bijzonder rouwwerk en de interviews zijn de komende weken te zien en te lezen op www.flowerfactor.nl