Vijf emoties van Bea Beroy

 

 

Bea Beroy, een van Flower Factors zeer gewaardeerde ambassadors, heeft ons een heel open en eerlijk inzicht gegeven in hoe zij de vijf emoties ervaart. Dit is ook hoe wij Bea kennen; heel lief, een groot hart en een perfectionistisch gevoel voor detail. Dit zie je zeker terug in haar werk.

Geluk

Geluk maakt me opgewonden en vol optimisme. Ik voel me gelukkig als ik op strand loop en als ik de zeewind voel en de zeelucht kan opsnuiven. Ik ben ook gelukkig als ik fijne momenten beleef met mijn familie en een kop koffie drink met mijn moeder (ik leer nog steeds van haar), maar ook als ik een glas rode wijn drink met mijn vrienden. En ik voel met gelukkig als ik aan het werk ben met bloemen en planten en ervaringen deel met mijn collega's.

Stom

Ik voel me stom als ik steeds dezelfde fouten maak, maar ik heb ook gemerkt dat ik kan leren van alle dingen waarvoor ik me ooit stom voelde. Daarom denk ik nu maar als iets of iemand maakt dat ik me stom voel, dat ik moet proberen te denken, wat ik ervan geleerd heb. Oorlogen zijn stom en ik heb niet het gevoel dat we daar iets van kunnen leren, maar moeten kijken hoe we ze kunnen voorkomen.

Hoop

Hoop is voor mij de toekomst. Hoop is waardoor ik elke dag wakker word. Ik voel hoop als ik zie dat we elkaar nog steeds kunnen helpen, als ik solidariteit opmerk, niet alleen tussen mensen. Hoop is de toekomst en ik hou van de toekomst. Ik voel de hoop in de onschuldige en benieuwde ooguitdrukking van een kind en in de lieve ogen van oude mensen.

Trots

Ik ben trots op mijn ouders voor alle dingen die ze me geleerd hebben. Ik ben trots, echt trots op mijn 2 dochters, zij zijn de beste spiegel van wat de toekomst is, zij maken dat ik trots ben op mezelf. Ik ben trots op al het werk dat ik in bijna 30 jaar gerealizeerd heb als bloemist. Trots dat ik kan lesgeven en leren van al mijn studenten en collega's. En ik ben trots op mijzelf dat ik sterk genoeg was om vol te houden in moeilijke tijden.

Spijt

Niet teveel spijt, misschien spijt omdat ik meer tijd met mijn dochters had willen doorbrengen, maar het werk liet dat soms niet toe. Spijt dat ik niet verstandiger ben geweest in sommige periodes in mijn leven, maar aangezien ik hier weer van geleerd heb, geef ik er de voorkeur aan om de positieve kant hiervan te kiezen.

Ik ben blij om het stokje over te dragen aan mijn dierbare collega Alex Segura